AÖL sınavları ne zaman, saat kaçta? İşte 1. dönem online sınav giriş ekranı

AÖL sınavları ne zaman, saat kaçta? İşte 1. dönem online sınav giriş ekranı

AÖL sınavları nasıl yapılacak, merak edilirken MEB'den yapılan açıklamada soru işaretleri giderildi. Açık öğretim lisesinin 2020-21 eğitim sezonu 1. dönem sınavları, koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi ve 25 Şubat-1 Mart 2021 günleri arasında internetten yapılmasına karar verildi. İşte, AÖL sınavlarıyla ilgili son durum...

Milli Eğitim Bakanlığı, açık öğretim lisesinin ertelenen 1. dönem sınavlarının tarihlerini daha önce duyurmuştu. Yarın başlayacak sınavlara 5 gün boyunca online olarak katılım sağlanabilecek. AÖK Bilgi Yönetim Sistemi ekranı üzerinden yapılacak olan AÖL 1. dönem sınavlarına öğrenciler, TC kimlik numara ve şifreleri ile katılım sağlayacak.

AÖL SINAVLARI HANGİ GÜN, SAAT KAÇTA?

5-6 Aralık 2020 tarihlerinde yapılması planlanan fakat kovid-19 salgını nedeniyle ertelenen açık öğretim lisesi (AÖL) 1. dönem sınavları, 25 Şubat 2021 saat 09.30 ile 1 Mart 2021 saat 23.59 tarihleri arasında internet üzerinden online yapılacak.

AÖL ONLINE SINAV KILAVUZU

2021-02-15-174314.jpg

AÖL ONLİNE SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

* Öğrenciler, kendilerine atanan derslerden oluşan testleri sınav takviminde belirtilen tarihler arasında online sınav sistemine girerek tamamlayacak.

* Öğrenciler, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yapılacak sınavlardan yalnızca birine katılabilecek.

* Online sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erdirilecek.

* Öğrenciler, TC kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemi'ne online sınav kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacak.

* Sınav başvurusu olmayan ve tüm derslerinden sınavını tamamlayan öğrenciler sınav süresinin sonuna kadar AÖK Bilgi Yönetim Sistemi'ne giremeyecek.

* Sisteme giriş şifresini unutan öğrenciler, AÖK Bilgi Yönetim Sisteminde yer alan 'Şifremi Unuttum' seçeneğinden veya (MEBİM) 444 0 632 danışma hattı ile görüşerek şifrelerini öğrenebilecek.

* Sınav sistemine girişte ÖDSGM tarafından hazırlanan gizlilik taahhütnamesi öğrenciler tarafından onaylanacak.

* Online sınav uygulaması başlamadan önce sınav kuralları elektronik ortam üzerinden öğrenciye bildirilecek. Bu bildirim ile öğrenci, sınav kurallarını kabul etmiş sayılacaktır. Sınav kurallarını ihlal eden öğrenci ve sınav görevlilerine, 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Kanun uyarınca cezai müeyyideler uygulanacak.

* Online sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler halinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için 25 dakika süre uygulanacak.

* Öğrenciler, sınav süresi içinde kendilerine atanan en fazla 24 dersten sınava katılabilecek ve atanan derslerden istedikleri dersi seçerek sınavı başlatıp bitirebilecek.

* Sorular, soru numarası sırasında ve ekranda bir soru ve cevap seçenekleri yer alacak şekilde gösterilecek.

* Seçilen derse ait sınav, 'Sınava Başla' butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında 'Kaydet ve İlerle' butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise 'Kaydet ve İlerle' butonu yerine 'Sınavı Bitir' butonu olacak.

* Öğrenciler, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapamayacak.

* Öğrenciler, seçilen derse ait sınavı başlattıktan sonra aktif sınav bitmeden diğer dersin sınavını başlatamayacak.

* Öğrenciler, istedikleri zaman sınavı bitirebilecek. Sınavı süresi içinde bitirmeyen öğrenciler için 25 dakika sonunda sistem tarafından sınav bitirilecek ve değerlendirme buna göre yapılacak. Sınavı bitirilen derse ait sorular ve cevaplar öğrencilere gösterilmeyecek.

* Bir dersi seçerek sınavı başlatan ve hiçbir soruya cevap vermeden bitiren öğrenci 'Sınava Girdi' sayılacak ve derse ait puanı 'Sıfır' olacak. Öğrencinin tanımlanan tarih ve saatler içinde mevcut derslerinden sınava katılmaması halinde katılmadığı ders/derslerden 'Sınava Girmedi' olarak işlem yapılacak.

* Öğrenciler sınavlarını tamamlayamadan oturum herhangi bir nedenle (elektrik kesintisi, internet bağlantı sorunu vb.) sonlanırsa bu durumun bir daha tekrarlanmayacağı bir ortamda belirtilen son tarihe kadar 'bir defaya mahsus' sınava kaldıkları yerden devam edecek.

* Bir dersi seçerek sınavı başlatan ve hiçbir soruya cevap vermeden bitiren öğrenci 'Sınava Girdi' sayılacak ve derse ait puanı 'sıfır' olacak. Öğrencinin tanımlanan tarih ve saatler içinde mevcut derslerinden sınava katılmaması halinde katılmadığı ders/derslerden 'Sınava Girmedi' olarak işlem yapılacak.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ONLINE SINAV EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN