Ali Koç: Emre Belözoğlu teknik direktörlüğe devam etmeyecek

Ali Koç: Emre Belözoğlu teknik direktörlüğe devam etmeyecek

2020-2021 sezonun bitmesinin ardından yeni sezon planlaması üzerinden çalışan Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç, Sarı lacivertli takımın teknik direktörü olarak Belözoğlu ile devam etmeyeceğini açıkladı.

Yeni sezon planlaması için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç, kulüp televizyonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'deki geleceğiyle ilgili konuşan Koç, "Bizim düşüncemiz, bana göre 5 bilemedin 10 yıl sonra açık ara tartışmasız en iyi hocası olacağını düşündüğüm Emre Belözoğlu, son derece başarılı olacak. Bizim içinde bulunduğumuz durumda bu tercihi yapmanın çok büyük risk olacağını, Emre için de haksızlık olacağını düşünüyoruz. Her zaman bir baskı var dolayısıyla onu da riske atmamak adına bu tercihi yaptık" diyerek, Fenerbahçe teknik direktörü olarak Belözoğlu ile devam etmeyeceklerini açıkladı.

'İFTİRALARI HER SEZON YERLEŞTİRİP, İNANACAK BİR KİTLE BULABİLMEK ÜSTÜN BİR BAŞARI'

Başkan Ali Koç açıklamasında şunları kaydetti:

"Aslında niye bugüne bıraktık basın toplantısını. Onu açıklayalım. Sezon sonunda hep beraber olmak güzel. Tüzüğümüzün emrettiği gibi 5-6 Haziran'da olağan seçimli genel kurulu yapacaktık. 1 Haziran'a kadar kısıtlamalar uzatılınca yeni bir tarih belirledik. 12 Haziran oldu. Pazar günü kısıtlamanın süreceğini hesaplayamadık. Yeni bir duyuru yapmamız gerekiyor. İkinci seçenek için de çok konuştuk ama hepimizin ilk defa karşılaştığı bir durum. Sabit tutalım, özel bir izin alabilir miyiz dedik. Pazara sabit kalabilir miyiz diye çalışıyoruz, zor görünüyor. Olursa bizler için çok çok iyi olur. 25-26 Haziran'a getiriyor. 12-13'ü bir gün geri çekebilir miyiz? Ama hukuken mümkün gözükmüyor. Mahkemelik bir konu bile olabilir. Seçimi 25-26 Haziran tarihlerinde yapacağız. İstediğiniz her şeyi sorabilirsiniz. İnşallah sizin sorularınıza tatmin edecek cevaplar vereceğiz. Her sene böyle başlıyoruz, Nisan ayında şampiyon, Dilmen, Tatlı, Zorlu sezonu... Bunlar normalleşti. Normalleşmeye rağmen inananların sayısının azaldığı göz ardı edemeyeceğimizin bir unsur. Israrlı, sistematik bir şekilde bu argümanları, iftiraları her sezon yerleştirip buna da yeterince inanacak bir kitle bulabilmek üstün bir başarı. Bu golü yemeyin, dikkat edin diyorum. Her sene devam ediyor. Azalarak da olsa devam ediyor" dedi.

EMRE BELÖZOĞLU İLE DEVAM EDİLECEK Mİ?

Emre Belözoğlu'na ben müteşekkirim. Yaptığı tüm hizmetler için teşekkür ediyorum. Ben Emre'yi yöneticiyken ve öncesinde tanırdım. Beraber çalıştığımız sürede daha yakından tanıma fırsatım oldu. kendisinden ne istediysek saf duygularla elinden gelenin en iyisini yapak için yoğun mesai harcayarak, elini taşın altına koydu. Ben Emre'yle ilk sezonun ortasında istişare etmek için görüştüm. O zamanlar kendine bir kariyer planlaması yapmıştı, onları anlatmıştı. O sezon sonunda Ersun hocanın da arzusuyla kaptan olarak döndü. Ondan 6 ay sonra kaptan teknik direktör olarak kendini buldu. Ondan 2 ay sonra sportif direktör olarak kendini buldu. Bence burada beklenenin çok üzerinde performans sergiledi. Kısıtlı imkanlarımıza rağmen gelmesi mümkün olmayan oyuncuların gelmesini sağladı, büyük artılar getirdi.

7 ay sonra kendini teknik direktör olarak buldu. en büyük hayali ileride teknik direktör olmak olan biri bu riski almayabilirdi. Bir saniye düşünmedi. Sahada gördüğümüz futbol, bizlerin beklentisine çok daha yakın bir seviyedeydi. Biz şampiyonluğu Sivasspor maçında kaçırdık. Dolayısıyla ne beklendiyse elinden geleni yaptı.

İleriye dönük teknik direktörlük konusunda bana göre üç alternatifimiz vardı Bunlardan biri Emre ile devam etmek, yabancı ve tecrübeli bir teknik adamla devam etmek, üçüncüsü ise yepyeni bir yabancı teknik direktör. Türkiye'ye yerli olarak olabilecek tek kişiyi Emre Belözoğlu olarak görüyorum o yüzden yabancı diyorum. Bizim düşüncemiz, bana göre 5 bilemedin 10 yıl sonra açık ara tartışmasız en iyi hocası olacağını düşündüğüm Emre Belözoğlu, son derece başarılı olacak. Bizim içinde bulunduğumuz durumda bu tercihi yapmanın çok büyük risk olacağını, Emre için de haksızlık olacağını düşünüyoruz. Her zaman bir baskı var dolayısıyla onu da riske atmamak adına bu tercihi yaptık, Emre ile de konuştuk. Emre düşünmek için zaman istedi, çok sıcak baktığını söyleyemem. Onu da anlayışla karşılıyorum ama sonuç ne olursa olsun Emre Belözoğlu'na bugüne kadar verdiği tüm hizmetler için çok teşekkür ediyorum. İnşallah, hepimiz açısından en hayırlı kararı vermiş oluruz. Benim inancım şudur ki sonuç ne olursa olsun Emre, bu kulübe büyük hizmetler yapmaya devam edecektir.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN