Anadolu Efes 104-77 Galatasaray Nef: Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu

Anadolu Efes 104-77 Galatasaray Nef: Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu

Anadolu Efes - Galatasaray Nef serisinde gülen Ergin Ataman'ın ekibi oldu. Lacivert-beyazlılar, beşinci maçta rakibini 104-77 mağlup ederek finalde Fenerbahçe Beko'nun rakibi oldu. Anadolu Efes'te sakatlanan Vasilije Micic maça devam edemedi.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk periyotu karşılıklı basketlerle geçildi. Anadolu Efes'te Micic, Dunston ve Larkin’in sayılarına karşı Galatasaray Nef, Melo Trimble ve Dee Bost’un dış alandaki etkili oyunuyla karşılık verdi. İlk çeyrek 26-26 eşitlikle sona erdi.

İkinci çeyreğin başında Göksenin Köksal’ın parmağından sakatlanıp çıkmasıyla Galatasaray Nef savunmada sıkıntılar yaşadı. Sarı-kırmızılı ekip bu bölümde Sadık Emin Kabaca’nın sayılarıyla oyuna tutunmaya çalıştı. Anadolu Efes, Larkin’in oyuna ağırlığını koymasıyla soyunma odasına 51-42’lik üstünlükle gitti.

İkinci yarıya çok etkili başlayan Anadolu Efes, çeyreğin bitimine 6 dakika kala farkı 18 sayıya kadar çıkardı. Bu bölümde ayak bileğinden sakatlanan Micic, oyunu gözyaşlarıyla terk etmek zoruda kaldı. Micic'in çıkmasına rağmen etkili oyununu sürdüren Anadolu Efes’e Galatasaray Nef'ten cevap gelmeyince üçüncü çeyrek 81-53 bitti.

Karşılaşmada son 10 dakika ise oluşan sayı farkından dolayı düşük tempolu bir oyun oynandı. Bu dakikalarda oyun hakimiyetini rakibine vermeyen Anadolu Efes, karşılaşmadan 104-77 galip ayrılarak finalde Fenerbahçe Beko’nun rakibi oldu.

Efes’te 23 Shane Larkin 28 sayı, 3 ribaunt, 6 asist, Branyt Dunston 12 sayı, 3 ribaunt, 5 asist, Vasilije Micic ise 14 sayı ve 4 asistle galibiyette önemli pay sahibi oldu.

Galatasaray’da ise Dee Bost 14 sayı, 4 ribaunt, 5 asist, Melo Trimble ise 10 sayı, 1 ribaunt, 2 asistle oynadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN