Aslan, Molde zaferini getiren yıldızıyla yollarını resmen ayırdı! Tarihe geçen anlaşma: Ozan Kabak'ın ardından ilk kez...

Aslan, Molde zaferini getiren yıldızıyla yollarını resmen ayırdı! Tarihe geçen anlaşma: Ozan Kabak'ın ardından ilk kez...

Transfer sezonunun başladığı günden bu yana Angelino, Bakambu, Halil Dervişoğlu, Zaha, Icardi, Kerem Demirbay, Tete ve Hakim Ziyech transferleri ile kadrosunu güçlendiren Galatasaray, Molde zaferine damga vuran yıldızıyla yollarını ayırdı. Aslan, ayrılığı resmen açıkladı.

Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında konuk olduğu Norveç ekibi Molde'yi 2-3 mağlup eden Galatasaray'da sıcak saatler yaşanıyor. Son olarak Nicolò Zaniolo ve Morutan ile yollarını ayıran sarı-kırmızılı takım, bir yıldızıyla daha yollarını ayırdığını resmen açıkladı. Aslan tarihe geçen bu transfer karşılığında kasasına toplamda 9.5 milyon euro koyacak.

Son olarak Ziyech'i kadrosuna katarak Rumen yetenek Morutan ve Nicolò Zaniolo ile vedalaşan, İspanyol savunma oyuncusu Sergio Ramos ile yapılan görüşmelerde ise önemli mesafe kat eden Galatasaray, Molde zaferine damga vuran yıldız ismiyle yollarını ayırdı.

Transfer çalışmalarını Okan Burulk'un raporu doğrultusunda sürdürerek transfer sezonunun başladığı günden bu yana Angelino, Bakambu, Halil Dervişoğlu, Zaha, Icardi, Kerem Demirbay, Tete ve Hakim Ziyech'i kadrosuna katan Galatasaray, Molde zaferine damga vuran yıldız ismiyle yollarını ayırdığını duyurdu.

Galatasaray forması giyen 23 yaşındaki kanat oyuncusu Yunus Akgün, İngiliz ekibi Leicester City’ye kiralık olarak transfer oldu.

Sarı-kırmızılı kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Profesyonel futbolcumuz Yunus Akgün’ün 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Leicester City ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Leicester City, şirketimize 500 bin Euro geçici transfer bedeli ödeyecektir. Futbolcunun şarta bağlı transfer bedeli 9 milyon Euro’dur. Ayrıca, Leicester City’ye futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının yüzde 15'i şirketimize ödenecektir.”

TARİHE GEÇTİ

Bu anlaşma ile Yunus Akgün, sarı-kırmızılı ekipten en yüksek bonservis bedeliyle ayrılan 3. Türk futbolcu olarak tarihe geçti. Galatasaray daha önce Arda Turan'ı 13 milyon euro, Ozan Kabak'ı ise 11 milyon euro karşılığında satmıştı.

Sarı-kırmızılı forma altında 60 maçta görev alan 23 yaşındaki hücum oyuncusu söz konusu karşılaşmalarda 6 gol 7 asist üretti. Yıldız futbolcu Molde maçında oynadığı oyunla göz doldurmuştu.

Yunus Akgün, yuvadan uçuyor mu? Teklif kabul edildi | Transfermarkt

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN