Avrupa Ligi’ne Sevilla ambargosu

Avrupa Ligi’ne Sevilla ambargosu

UEFA Avrupa Ligi finalinde İtalya ekibi Roma’yı penaltılarla mağlup eden İspanya temsilcisi Sevilla, turnuvadaki 7. şampiyonluğunu elde etti. Daha önce 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 ve 2020 yıllarında mutlu sona ulaşan Sevilla, bu sene ise Roma engelini geçerek kupaya uzandı.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Puskas Arena’da oynanan finalde Sevilla ile Roma, Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki 2 numaralı kupasını müzesine götürebilmek için mücadele etti. UEFA Avrupa Ligi’nin en başarılı takımı olarak dikkat çeken İspanyol ekibi Sevilla, favori olarak gösterildiği finalde rakibini penaltılarda mağlup ederek kupaya 7.kez ulaştı.

Sevilla ve Roma Puskas Arena’da karşı karşıya geldi. 35. dakikada Dybala’nın golüyle Roma 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıya etkili başlayan Sevilla, 55. dakikada Mancini’nin kendi kalesine attığı golle eşitliği yakaladı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca mücadelede uzatma bölümlerine geçildi. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışları yapıldı.

Penaltılar sonucunda Sevilla, Roma’ya 4-1 üstünlük sağladı ve kupanın sahibi oldu. Daha önce Avrupa Kupası’nı 6 kez müzesine götürme başarısı elde eden Sevilla, söz konusu kupaları 2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020 yıllarından sonra 2023’te de kupayı kazanarak elde etmişti. Bu sezon La Liga’da beklenen performansı veremeyen Sevilla, takımın başına Jose Medilibar’ın geçmesiyle performansını yükseltmiş ve ligde sıralamasını yükseltmişti.

Avrupa Ligi’nde de önce Fenerbahçe sonra Manchester United ve son olarak da Juventus’u eleyen Sevilla, zorlu eşleşmelerin ardından finalde de Roma’yı yenerek kupaya uzandı. Sevilla’ya mağlup olan Roma’da da büyük bir üzüntü yaşandı. Defansif futbol anlayışıyla rakiplerini eleyerek finale gelen Mourinho ve öğrencileri penaltılarda mağlup olmanın üzüntüsünü yaşadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN