Avustralya Açık'ta şampiyon Djokovic! Rekoru egale etti

Avustralya Açık'ta şampiyon Djokovic! Rekoru egale etti

Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde Stefanos Tsitsipası 3-0 yenen Novak Djokovic şampiyon oldu

Avustralya Açık tek erkeklerde şampiyon Novak Djokovic! Finalde Yunan rakibi Stefanos Tsitsipas'ı 6-3, 7-6 ve 7-6'lık setlerle 3-0 yenen Djokovic, Avustralya Açık'taki 10. finalinde 10. zaferini elde etti. Sırp raket toplamda 22. grand slam şampiyonluğuyla erkeklerde rekoru elinde bulunduran Rafael Nadal'ı yakaladı. Tenisi bırakan Roger Federer'in 20 grand slam zaferi bulunuyor.

Djokovic ayrıca bir grand slam turnuvasını 10 ve daha fazla kazanan iki oyuncudan biri konumuna geldi. Rafael Nadal'ın Fransa Açık'ta 14 şampiyonluğu bulunuyor.

Kariyerinde en çok grand slam şampiyonluğu yaşadığı turnuva olan Avustralya Açık'ta son yenilgisini 2018 1. turunda alan Djokovic, daha sonra katıldığı tüm Avustralya Açık turnuvalarını kazandı. 2022 Avustralya Açık'a katılmak üzere Melbourne'e giden ancak aşı olmayı reddettiği için sınır dışı edilen Djokovic'e 3 yıllık vize yasağı verilmiş ancak geçtiğimiz aylarda bu yasak kaldırılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN