Avustralya Grand Prix'inde zafer Verstappen'in

Avustralya Grand Prix'inde zafer Verstappen'in

Formula 1'de sezonunun üçüncü ayağı olan Avustralya Grand Prix'ini Hollandalı Max Verstappen kazandı. Galibiyet, yarışa Pole pozisyonda başlayan Verstappen'in bu sezondaki ikinci zaferi oldu.

Dünyanın en önemli motor sporları organizasyonu olarak görülen Formula 1’de sezonun üçüncü yarışı Avustralya'nın ev sahipliğinde yapıldı. Heyecanlı geçen yarışta birçok kaza yaşandı.

ZAFER VERSTAPPEN'İN

5 bin 278 metre uzunluğundaki Albert Park Pisti'nde 58 tur üzerinden yapılan yarışı 2:32:38.371'lik derecesiyle Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen kazandı. Pole pozisyonda başlayan Verstappen bu sezon ikinci kez yarışı kazandı.

aw861436-02-copy.jpg

HAMILTON İKİNCİ SIRADA

Yarışı Mercedes'in Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton ikinci tamamlarken, bu sezon ilk kez podyuma çıktı. Aston Martin'in İspanyol pilotu Fernando Alonso da üçüncü oldu. Günün pilotu Red Bull'un Meksikalı sürücüsü Sergio Perez seçildi.

Pierre Gasly, Esteban Ocon, Nyck De Vries, Logan Sargeant, Kevin Magnussen, George Russell, Alexander Albon ve Charles Leclerc ise yarışı tamamlayamadı.
Formula 1'de sezonun dördüncü yarışı Azerbaycan Grand Prix'si, 30 Nisan'da düzenlenecek.

Avustralya Grand Prix'si sonrasında oluşan pilotlar ve takımlar sıralamasında ilk 5'i şu şekilde:

Pilotlar

1 - Max Verstappen (Hollanda): 69 puan
2 - Sergio Perez (Meksika): 54 puan
3 - Fernando Alonso (İspanya): 45 puan
4 - Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 38 puan
5 - Carlos Sainz (İspanya): 20 puan
5 - Lance Stroll (Kanada): 20 puan

Takımlar

1 - Red Bull: 123 puan
2 - Aston Martin: 65 puan
3 - Mercedes: 56 puan
4 - Ferrari: 26 puan
5 - McLaren: 12 puan

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN