Aziz Yıldırım: Kasamızda 77 milyon euro var

Aziz Yıldırım: Kasamızda 77 milyon euro var

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün kasasında 77 milyon euro bulunduğunu ve yeni gelir kaynakları için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Yıldırım, Ataşehir projesinden gelecek yaklaşık 100 milyon euronun yalnızca borçların kapatılmasında kullanılacağını söyledi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen olağan mali ve idari genel kurulda kulübün mali durumu, projeleri ve borçları hakkında açıklamalarda bulundu.

azizbaskan1.jpg

“BİR SENE SONRA YOKUM”

Camiaya birlik çağrısı yapan Yıldırım, “Fenerbahçe sahipsiz haberiniz olsun. 3 Temmuz'da sokaklarda olan, Anıtkabir'de olan milyonlar nerede? Türkiye'nin Fenerbahçe'ye, Fenerbahçe'nin de Türkiye'ye ihtiyacı var. Bir sessizliğin de derinliği vardır. 'Fenerbahçe şampiyon olacak' dedim, diyorum. Bunu inanarak söylüyorum. Ben bir sene sonra yokum. O yüzden destek olun.” diye konuştu.

Ataşehir arazisindeki projeden yaklaşık 100 milyon euro gelir beklediklerini belirten Yıldırım, “Oradan gelecek para, borç kapatacak. Başka bir yere harcanmayacak. Açık söyleyeceğiz, bu kadar borcumuz var, bu kadar paramız var diye. Borç neyse hepsini söyleyeceğim.” ifadelerini kullandı.

aziz1.jpg

“KASAMIZDA 77 MİLYON EURO VAR”

Kulübün taşınmazlarının satışını engelleyecek bir düzenlemeyi tüzüğe eklemek istediklerini belirten Aziz Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“Fenerbahçe'de satmayı kaldırdık. Mal alındıktan sonra kimse babasının malı gibi satamaz. Biz de babamızın malı olmadığı için satmıyoruz. Samandıra'da 15 dönümlük bir kısım var, kulüp burayı satın alsın. Kulübün parasıyla alacağız. 13. madde yatırım yapılması, tesis yapılması gibi konular. İlk sırada Kenan Evren Lisesi var. 2001 ya da 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığıyla anlaşma yapmıştık. 3 okul ve 1 salon yaptık ama vermediler. Onay verirseniz oraya proje yapacağız. Maltepe'de aynı projenin yapılmasını arzu ediyoruz. 6 tane çim saha, 5 bin kişilik stat yapılacak buraya. Burayı bizler yaptırıyoruz. Mart, nisan ayı gibi 6 çim saha Fenerbahçe'nin emrine verilecek, parasını yönetim kurulu karşılayacak. Dereağzı'ndaki Metin Aşık Tesisleri depremden dolayı rapor alındığı için yıkılacak. Bir kadın futbol maçında çatıdan beton düştü, hemen yıkıma başladık. Yeni projeyi yaptıracağız, adını da Metin Aşık olarak devam ettireceğiz. Stadın da kapasitesini 64 bine çıkarıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bizi kabul ettiğinde bu konu açıldı. 'Hemen başlayın, yapın.' diye talimat da verdi. 1 hafta 10 güne kadar onay çıkar. Kasım ayına kadar da inşaat dışarıdan başlar.”

azizbaskan.webp

ESKİ TRANSFER BORÇLARI ÖDENECEK

Aziz Yıldırım, göreve geldikten sonra kulüpteki 43 milyon euroluk nakit açığını kapattıklarını söyledi. Seçimin ardından 8 Haziran itibarıyla vadesi geçmiş ve bekleyen ödemelerin 48 milyon 793 bin euro olduğunu aktaran Yıldırım, bunların 39 milyon euroluk bölümünü ödediklerini belirtti.

Yıldırım, “Vadesi geçmiş ama ödememişler. Biz 39 milyon eurosunu ödedik. 9 milyonunu menajerlerden dolayı ödemedik. Yarın eski futbolcuların bonservislerinden dolayı kalan 24 milyon euro borcu ödeyeceğiz. Michy Batshuayi için Chelsea'ye 500 bin euro, Sebastian Szymanski için Dinamo Moskova'ya 1 milyon euro, Cengiz Ünder için Olimpik Marsilya'ya 3 milyon euro, Çağlar Söyüncü için Atletico Madrid'e 2 milyon 340 bin euro, Diego Carlos için Aston Villa'ya 2 milyon euro, Anderson Talisca için Al Nassr'a 5 milyon euro bonservis borcu var, yarın ödüyoruz.” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN