Başakşehir, Galatasaray'ı ağırlıyor

Başakşehir, Galatasaray'ı ağırlıyor

Süper Lig’de üst sıralardaki takımları yakından ilgilendiren maçta bu akşam lider Başakşehir ile Galatasaray kozlarını paylaşacak. Ev sahibi Başakşehir Alparslan ve da Costa’dan, Cimbom ise Emre, Sinan, Belhanda ve Donk’tan yoksun mücadele edecek. Peki Başakşehir - Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Süper Lig’in 16’ncı haftasında bu akşam lider Medipol Başakşehir ile son haftalarda yaşadığı puan kayıpları ile 7’nci basamağa kadar gerileyen Galatasaray karşı karşıya gelecek.

BAŞAKŞEHİR GALATASARAY MAÇI HANGİ KANALDA?

Medipol Başakşehir ile Galatasaray tüm hazırlıklarını tamamladılar ve maç saatini beklemeye başladılar. Saat 19’da başlayacak maç sırasında zirve hesapları yapan tüm ekiplerin gözü kulağı Başakşehir’de olacak. Deplasmanda MKE Ankaragücü’nü yenerek evindeki Demir Grup Sivasspor mağlubiyetini telafi eden Abdullah Avcı’nın öğrencileri sakat Alparslan ile cezalı da Costa’dan yoksun mücadele edecek. Son haftalarda yaşadığı düşüş ile taraftarını üzen Galatasaray’da ise sakatlıkları bulunan Emre Akbaba, Sinan Gümüş ve Belhanda ile cezalı Donk takımdaki yerini alamayacak. Ümit Öztürk’ün düdük çalacağı karşılaşmayı beIN SPORTS 1 naklen yayınlayacak. Başakşehir zirvedeki yerini sağlamlaştırmaya, Cimbom ise farkı azaltmaya çalışacak.

CİMCOM'DA DÖRT EKSİK

Galatasaray'da dört futbolcu, Medipol Başakşehir'e karşı forma giyemeyecek.

Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları bulunan Younes Belhanda, Sinan Gümüş ve Emre Akbaba'nın yanı sıra cezalı Ryan Donk, bugün müsabakada takımdaki yerlerini alamayacak.

Ayrıca genç savunma oyuncusu Ozan Kabak, bu müsabakada sarı kart görmesi durumunda 17. haftadaki Demir Grup Sivasspor karşılaşması öncesi cezalı duruma düşecek.

18-12/15/galatasaray-1544881891.jpg

FATİH TERİM'İN CEZASI SÜRÜYOR

Teknik direktör Fatih Terim ile antrenör Hasan Şaş, cezaları nedeniyle bugün de kulübede yer alamayacak.

Ligdeki Fenerbahçe derbisinden sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Fatih Terim'e toplamda 10, Hasan Şaş'a ise 8 maç men cezası verildi.

Terim, Süper Lig'de Kayserispor, Atiker Konyaspor, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor ile Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Keçiörengücü karşılaşmalarında takımının başında yer almayarak cezasının 5 maçlık bölümünü çekti. Medipol Başakşehir müsabakasında da saha kenarında olamayacak tecrübeli teknik adamın 4 maç cezası kalacak. Hasan Şaş'ın ise Medipol Başakşehir mücadelesi haricinde 2 maçlık daha cezası bulunuyor.

NDİAYE OYNAYACAK

Sarı-kırmızılı ekipte Fenerbahçe derbisinden sonra 5 maç men verilen Badou Ndiaye, Atiker Konyaspor müsabakasından sonra 3 maç ceza alan Serdar Aziz ile sarı kart cezası nedeniyle Çaykur Rizespor müsabakasında forma giyemeyen Fernando Reges, cezalarını tamamladı.

Üç futbolcu da teknik direktör Fatih Terim'in görev vermesi durumunda forma giyebilecek.

SON 12 MAÇTA 2 GALİBİYET

Galatasaray, son 12 resmi maçının sadece 2'sinde galip gelebildi.

Sarı-kırmızılı takım, bu karşılaşmalardan 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyetle ayrıldı.

Bu dönemde Süper Lig'de sadece Kayserispor maçını kazanan Galatasaray; Bursaspor, Fenerbahçe, Atiker Konyaspor ve Çaykur Rizespor'la berabere kalıp, Evkur Yeni Malatyaspor ile Beşiktaş'a yenildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Schalke 04 ile evinde berabere kalan sarı-kırmızılı takım, Alman ekibine deplasmanda mağlup oldu. Galatasaray, bu kulvarda Lokomotiv Moskova'ya deplasmanda ve Porto'ya sahasında kaybetti.

Sarı-kırmızılı takım, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise TFF 2. Lig ekibi Keçiörengücü ile yaptığı maçı kazandı.

DEPLASMANDA ZORLANIYOR

Galatasaray, bu sezon ligde deplasmanda çıktığı 7 maçın 4'ünü kaybetti.

Ligde dış sahada ilk haftaki MKE Ankaragücü, 8. haftadaki Antalyaspor ve 12. haftadaki Kayserispor maçlarını kazanan sarı-kırmızılı ekip, 4. haftadaki Trabzonspor, 6. haftadaki Akhisarspor, 10. haftadaki Evkur Yeni Malatyaspor ve 14. haftadaki Beşiktaş karşılaşmalarından mağlubiyetle ayrıldı.

Galatasaray, deplasmanda kaybettiği 4 mücadelede de gol atmazken, kalesindeki 10 gole engel olamadı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR MUHTEMEL 11'İ

Mert
Caiçara
Attamah
Epureanu
Clichy
Mahmut
Emre
Visca
İrfan
Arda
Bajic

GALATASARAY MUHTEMEL 11'İ

Muslera
Mariano
Serdar
Ozan
Nagatomo
Fernando
Ndiaye
Rodrigues
Onyekuru
Feghouli
Eren

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN