Beşiktaş: 1 Borussia Dortmund: 2

Beşiktaş: 1 Borussia Dortmund: 2

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında Almanya temsilcisi Borussia Dortmund’u konuk etti. Vodafone Park’ta 19:45’te başlayan karşılaşmayı İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz yönetti. Maçın ilk yarısı Bellingham'ın 20. dakikada Erling Haaland'ın 45+3'te attığı golle Borussia Dortmund'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Beşiktaş'ın tek golünü 90+4'te Montero attı. Maç Borussia Dortmund'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında Beşiktaş, Borussia Dortmund'a 2-1 yenildi.

İLK YARIDA 2-0 GERİYE DÜŞTÜ

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda oynanan Beşiktaş-Borussia Dortmund maçının ilk yarısını konuk takım 2-0 önde tamamladı.

6. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Pjanic'in sol çaprazdan uzun pasında ceza sahası içinde topu kontrol eden Batshuayi şutunu çıkardı. Kaleci Kobel topu kornere çeldi.

20. dakikada Borussia Dortmund öne geçti. Orta sahada Dahoud'un uzun pasında sağ çizgide topla buluşan Meunier, meşin yuvarlağı bekletmeden ceza sahasına yönelen Bellingham ile buluşturdu. İngiliz oyuncunun topu düzelttikten sonra dar açıdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti: 0-1.

bellingam.jpg

27. dakikada sol kanatta Guerreiro'nun pasında Welinton ile Rosier'in anlaşmazlığı sonucunda topun sahibi olan Mallen, sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Kaleci Ersin ile karşı karşıya kalan bu oyuncu, pasını Haaland'a aktardı. Norveçli oyuncunun uygun durumda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

28. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Haaland, pasını son çizgiye yönelen Brandt'a verdi. Bu oyuncu meşin yuvarlağı bekletmeden şık bir şekilde Marco Reus'a aktardı. Reus'un şutunda top kaleci Ersin Destanoğlu'ndan döndü.

45+3. dakikada Borussia Dortmund farkı 2'ye çıkardı. Sol kanatta Guerreiro'nun taç atışında topu kontrol eden Bellingham, Welinton'u çalımladıktan sonra pasını Haaland'a verdi. Bu oyuncunun altıpası içinden çıkardığı şutta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-2.

haaland.jpg

Karşılaşmanın ilk yarısını Borussia Dortmund 2-0 önde tamamladı.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian, Roberto Diaz (İspanya)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Montero, N'Sakala, De Souza, Pjanic, Atiba, Ghezzal, Larin, Batshuayi

Borussia Dortmund: Kobel, Meunier, Hummels, Akanji, Guerreiro, Brandt, Bellingham, Dahoud, Reus, Malen, Haaland

Goller: Dk. 20 Bellingham, Dk. 45+3 Haaland (Borussia Dortmund)

Sarı kartlar: Dk. 43 Welinton, Dk. 45 Montero (Beşiktaş)

TARAFTAR TAKIMI TRİBÜNE ÇAĞIRDI

Hakem Mateu Lahoz’un ilk yarıyı bitiren düdüğü çalmasının ardından siyah-beyazlı taraftarlar takımı tribünlere çağırdı.

Özellikle Pjanic ve Batshuayi gibi yeni transferler durumu anlayamazken, yedek kulübesinin uyarısı sonrasında takıma dahil oldular ve tribünlere giderek taraftarları selamladılar.

bjk-bvb.jpg

Bu durum, Beşiktaş’ın 2016-2017 sezonunda oynadığı Benfica maçını akıllara getirdi. Siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi’nde o sezon konuk ettiği Benfica karşısında mücadelenin ilk yarısını 3-0 geride kapatmış, daha sonra Cenk Tosun, Quaresma ve Aboubakar’ın golleriyle skoru 3-3’e getirmişti. Bu maç, UEFA’nın ‘En iyi geri dönüşler’ listesinde tarihteki en iyi 10 maçtan birisi olarak gösterilmişti.

MAÇTA İKİNCİ YARI

58. dakikada sol kanatta Ghezzal’ı çalımlayan Malen’in topla bir süre ilerledikten sonra ceza alanına yaptığı ortada Haaland’ın ön direkte kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

60. dakikada Atiba’nın pasında sol kanatta meşin yuvarlağı önünde bulan N’Skala’nın ortasında altıpasta Batshuayi’nin kafa vuruşu kaleci Kobel’de kaldı.

67. dakikada Haaland’ın ceza sahasına girmeden verdiği pasta topla buluşan Bellingham’ın iki rakibini çalımladıktan sonra ceza alanı hafif sağ çaprazından kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta Ersin gole izin vermedi.

67. dakikada Ghezzal'in sağ kanattan uzun pasında savunmanın arkasına sarkan Batshuayi’nin kaleci ile karşı karşıya pozisyonda Kobel topun sahibi oldu.

70. dakikada savunmanın arkasına sarkan Haaland'ın şutunda meşin yuvarlak kaleci Ersin’den döndü. Seken topu savunmada Welinton uzaklaştırdı.

montero.jpg

90. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Thomas Meunier’in sağ çaprazdan vuruşunu Ersin tokatladı. Dönen topu Rosier göğsüyle yumuşattıktan sonra uzaklaştırdı.

90+1. dakikada sağ taraftan ceza sahasına giren Wolf’un arka direğe gönderdiği pasta Knauff’un şutu üst direğe çarptıktan sonra dışarı çıktı.

90+4. dakikada sağ kanattan Pjanic’in kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında altıpasın önünde Montero’nun kafa vuruşu sol köşeden ağlara gitti. 1-2

sergen-yalcin.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN