‘Bizim Çocuklar’ Letonya virajında

‘Bizim Çocuklar’ Letonya virajında

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 3’üncü maçında A Milli Takım, Letonya’nın konuğu olacak. Oynadığı 2 müsabakanın ardından 3 puan toplayan ‘Bizim Çocuklar’ üst tur şansını artırmak için deplasmanda mutlak galibiyet almayı hedefliyor.

Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu üçüncü maçında bugün Letonya’ya konuk olacak. Başkent Riga’daki Skonto Stadı’nda yapılacak maç, saat 21.45’te başlayacak. Müsabaka TRT 1’den naklen yayımlanacak. Karşılaşmayı Macaristan Futbol Federasyonundan hakem Tamas Bognar yönetecek.

Mücadelenin yardımcı hakemliklerini Balazs Buzas ve Peter Kobor, dördüncü hakemliğini ise Gergo Bogar üstlenecek. Ay-Yıldızlı ekipte sağ arka adalesinde sakatlığı bulunan Çağlar Söyüncü, aday kadrodan çıkarıldı.

Grubun diğer maçında ise aynı gün Galler ile Ermenistan karşılaşacak. D Grubu’nun bir diğer takımı Hırvatistan ise üçüncü maç gününü bay geçecek. D Grubu’nda üçüncü maçlar öncesi Hırvatistan ve Galler 4’er puanla ilk iki sırada yer alıyor. Deplasmanda Ermenistan’ı 2-1 mağlup eden ve Bursa’da Hırvatistan’a 2-0 kaybeden Türkiye ise 3 puanla 3. sırada bulunuyor. Grupta birer maç oynayan Ermenistan ile Letonya’nın ise puanı bulunmuyor. EURO 2024’e katılacak 20 takımın belli olacağı grup aşaması, 16-21 Kasım 2023’te oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. 10 grupta ilk 2 sırayı alan takımlar EURO 2024’e katılma hakkı elde edecek.

Milliler bugüne kadar Letonya ile 8 kez rakip oldu. Söz konusu maçlarda Ay-Yıldızlılar 2 galibiyet elde ederken, 1 kez de yenildi. 5 müsabaka ise berabere sona erdi. Kırmızı-Beyazlı takım, Letonya ağlarına 15 gol gönderirken, kalesinde de 12 gol gördü. İki ülke son olarak 11 Ekim 2021 tarihinde Riga’da karşılaştı ve ay-yıldızlılar sahadan 2-1 galip ayrıldı.

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri D Grubu üçüncü maçında bugün karşılaşacağı Letonya ile tarihinde 9. kez rakip olacak. ‘Bizim Çocuklar’, Letonya ile yaptığı 6’sı resmi, 2’si özel 8 maçtan ikisini kazandı, beşinde berabere kaldı, birini de yitirdi. Türkiye, Letonya karşısındaki 5 maçlık beraberlik serisini, 11 Ekim 2021’de Riga’da oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup maçını 2-1 kazanarak sona erdirmişti. Türkiye, 11 Ekim 2021’de Riga’da oynanan maçı uzatma dakikalarında bulduğu golle kazandı. 1-0 geriye düşen Ay-Yıldızlı ekip, 76. dakikada Serdar Dursun’la beraberliği yakaladı. Milli takım 90+9. dakikada Burak Yılmaz’ın penaltıdan attığı golle galibiyete uzandı ve rakibi karşısındaki 5 maçlık beraberlik serisine son verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN