Büyük maçları Icardi çözüyor

Büyük maçları Icardi çözüyor

Süper Lig’in 37’nci haftasında Fenerbahçe’yi konuk edecek Galatasaray, ileri uçta Mauro Icardi’ye güveniyor. Şampiyonluğa önemli katkı veren ve büyük maçları boş geçmeyen Arjantinli yıldız, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ile oynadıkları maçlarda 5 kez ağları buldu.

Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasında şampiyon Galatasaray, yarın Nef Stadyumu’nda Fenerbahçe ile karşılaşacak. Bu önemli müsabakada Sarı-Kırmızılıların kozu Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi olacak. Şampiyonluğa önemli katkı veren Icardi, büyük maçları da boş geçmedi.

Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ile oynadıkları maçlarda toplam 5 kez rakip fileleri havalandırdı. 30 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş ile 2, Fenerbahçe ve Trabzonspor’a karşı da 1’er kez oynadı. Icardi, Siyah-Beyazlılara 3 gol atarken, Sarı-Lacivertliler ve Bordo-Mavililerin filelerini de 1’er kez havalandırdı. Bu sezon Süper Lig’de 21 müsabakada görev alan Mauro Icardi, 21 kez gol sevinci yaşadı ve takımının en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor. Icardi’nin ayrıca 7 de asisti var.

Ayrıca Galatasaray ile Fenerbahçe arasında son yıllarda oynanan maçlarda skor yükünü ağırlıklı olarak yabancı futbolcular çekti. İki takım arasında son 10 sezonda oynanan 21 derbide Galatasaray 16 kez ağları havalandırdı, Fenerbahçe ise rakibine aynı sayıda golle karşılık verdi. Bu müsabakalarda atılan 32 golün 26’sını yabancı futbolcular, 6’sını ise Türk oyuncular kaydetti. Bu dönemde iki takımın da 13’er golünü yabancı, 3’er golünü ise Türk oyuncular filelere gönderdi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında son 10 sezonda yapılan derbilerde 22 yabancı oyuncu gol sevinci yaşadı. İki takım arasında 2013-2014 sezonunda oynanan ilk maçtan bu yana yapılan 21 derbide Sarı-Lacivertlilerden 12, Sarı-Kırmızılılardan 10 yabancı oyuncu skoru değiştirdi. Söz konusu dönemde Fenerbahçe’den 3, Galatasaray’dan da 2 Türk futbolcu rakip fileleri havalandırdı. İki takımın mevcut kadrolarında 6 futbolcu rekabette daha önce gol sevinci yaşadı. Fenerbahçe’den Miguel Crespo, Miha Zajc ve Serdar Dursun, Galatasaray’dan da Kerem Aktürkoğlu, Sergio Oliveira ve Mauro Icardi daha önceki derbilerde ağları havalandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN