Erman Toroğlu ve Rıdvan Dilmen'den Ali Palabıyık yorumu: Bu maça atanması doğru değil

Erman Toroğlu ve Rıdvan Dilmen'den Ali Palabıyık yorumu: Bu maça atanması doğru değil

Galatasaray'ın 2-2 berabere kaldığı Corendon Alanyaspor maçı sonrası futbol yorumcuları hakem Ali Palabıyık'la ilgili konuştu. Erman Toroğlu, "Hakem zaten rezalet, kararları rezalet. Hakem bu maça verilmez. Dün akşam konuştum. Bu maçın hakem açısından böyle olacağı belli" derken, Rıdvan Dilmen, "Zorbay Küçük atamasının ne kadar yanlış olduğunu düşünüyorsam Ali Palabıyık'ın bu maça atanmasını Zorbay Küçük atamasından daha da yanlış buluyorum" dedi.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Corendon Alanyaspor'u ağırladı. Yaklaşık bir ay aranın ardından ilk kez taraftarının önüne çıkan Galatasaray rakibiyle 2-2 berabere kaldı. Futbol yorumcuları Erman Toroğlu ve Rıdvan Dilmen maçın hakemi Ali Palapıyık'la ilgili değerlendirmede bulundu.

"BU MAÇIN HAKEM AÇISINDAN BÖYLE OLACAĞI BELLİ"

A Spor canlı yayınında maçı değerlendiren Futbol yorumcusu Erman Toroğlu maçın hakemi Ali Palabıyık'la ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Toroğlu, "Hakem zaten rezalet, kararları rezalet. Hakem bu maça verilmez. Dün akşam konuştum. Bu maçın hakem açısından böyle olacağı belli. Bu adam 3 hafta evvel bir maçın içine etmiş. 3 tane siyah beyaz hata yapmış ve eksi puan almış. Bu adam bir de gözlemcisine terbiyesizlik yapmış, elini sıkmamış reddetmiş. Maçtan sonrada yanıma gelmedi demiş. Yalan, gözlemci geliyor hakem uçağa gidiyorum demiş. Gözlemci yazıyor federasyona federasyon bu hakeme ceza vermiyor. Ne maçtan, ne disiplinden ceza veriyor. Çıkıyor bu maça atıyor. O zaman ne olacağı belli maçın" diye konuştu.

gs.jpg

"HAKEMLE VAR'IN KONUŞMADIĞI HAKEMLER VAR."

"Hakem aleminin içinde inanılmaz kavga var" diyen Toroğlu, "Hakem alemi pasta gibi ikiye bölünmüş durumda. Onlardan mısın bizden misin? var. Hakemle VAR'ın konuşmadığı hakemler var. Karakterli adamlardan hakem olur, geçmişi sağlam insanlardan hakem olur. Yamuk olursa kıvırtırsın" şeklinde konuştu.

"ALİ PALABIYIK'IN BU MAÇA ATANMASINI YANLIŞ BULUYORUM"

TV8,5 ekranlarında Yüzde Yüz Futbol programında maçı değerlendiren Rıdvan Dilmen ise şunları dile getirdi:

Dün yapılan Zorbay Küçük atamasının ne kadar yanlış olduğunu düşünüyorsam Ali Palabıyık'ın bu maça atanmasını Zorbay Küçük atamasından daha da yanlış buluyorum. Geçen yıl hakemlere yapılanların sıkıntısını bu sene hem TFF hem de MHK çekiyor. Bu maçta gergin bir ortam olacağı zaten bekleniyordu Erden Timur'un açıklamalarından dolayı. Geçen sezon Çaykur Rizespor - Galatasaray maçını yöneten Ali Palabıyık neden gergin ortamın içine atılır anlamıyorum.

"GEÇEN SENENİN TRAVMASINDAN KAYNAKLANIYOR"

Sacha Boey'in pozisyonunu değerlendiren Dilmen, "En azından VAR'ı hak ediyordu. VAR'a gitse Muslera'nın topa yetişip yetişmeyeceğini anlayabilirdi. Ama Ali Palabıyık kafasında kırmızı kartla gitti o pozisyona. Bu da geçen senenin travmasından kaynaklanıyor. Bu pozisyonda son adam mı değil mi ona takılmamak gerekiyor. Bariz gol şansı mı değil mi onu değerlendirmek gerekiyor. Muslera'nın topu alma şansını Candeias'ın topu alma ihtimaliyle eşit olarak görüyorum. Sacha Boey'in kırmızı kart görmesi bence ağır bir karar. Ali Palabıyık'ın o an Muslera'nın mesafesini hesaplaması mümkün değil, o yüzden sarı kart göstermeliydi. Zaten eğer pozisyon kırmızı kartlıksa VAR ona söyleyecekti zaten" dedi.

"BOEY'İN KIRMIZI KARTI YANLIŞTI"

Eski hakem Fırat Aydunus da tartışma yaratan pozisyonu değerlendirdi. Hakemin kötü bir yönetim sergilediğini söyleyen Aydınus sözlerine şöyle devam etti:

Bariz gol veya bariz gol atma şansına engel olma konusunda aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulmalı: 1-) İhlal ve kale arasındaki uzaklık. 2-) Oyunun yönü. 3-) Topun kontrolünü sağlama veya kazanma ihtimali. 4-) Savunma oyuncularının konumu ve sayısı. Bu kriterlerin biri veya ikisi değil, hepsinin gerçekleşmesi gerekir. Dolayısıyla bu pozisyona baktığımız bu kriterlerin hepsi birden oluşmadığı için bariz gol şansı olarak değerlendirilip kırmızı kart gösterilmesi yanlış. Alanyasporlu Yusuf Özdemir, Galatasaray ceza alanında Nelsson ile girdiği mücadelede yere düştü. Konuk takım bu pozisyonda penaltı bekledi. Victor Nelsson’un ceza sahası içinde istemeden de olsa rakibinin ayağına basması sonucu oluşan ihlal, penaltı verilmesini gerektiriyor. Galatasaraylı Abdülkerim, Efecan’a arkadan yaptığı hareket sonrası direkt kırmızı kart gördü. VAR’ın karışamayacağı bir pozisyon. Hakemin kırmızı kart yorumuna saygı duymakla birlikte, sarı karta daha yakınım

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN