Cimbom'da kayıplar sürüyor

Cimbom'da kayıplar sürüyor

Galatasaray, Süper Lig’in 11’inci haftasında Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Sarı-Kırmızılılar, son 3 maçında sadece 2 puan toplayabilirken Nef Stadı’nda yer alan taraftarlar,sonuçtan mücadelenin hakemi Ali Palabıyık’ı sorumlu tutarak yoğun tepki gösterdi.

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kalan Galatasaray’da puan kayıpları sürüyor. Sarı-Kırmızılı takım, Nef Stadı’nda konuk ettiği Corendon Alanyaspor karşısında ilk yarıyı 2-0 önde tamamladığı mücadelede 9 kişi kalırken sahadan son dakika golüyle 2-2 eşitlikle ayrıldı. Galatasaray bu sonuçla ligde puanını 18’e çıkarırken, Corendon Alanyaspor ise puanını 13 yaptı. Mücadelenin ardından teknik direktör Okan Buruk, son golde oyuncularının pozisyon hatası yaptığını belirtti. Tecrübeli çalıştırıcının kenardan yaptığı uyarılarına rağmen ön direkte adam kaçıran savunma gole davetiye çıkararak Galatasaray’a 3 maçlık puan kaybı serisinin yolunu açtı. Galatasaray, Süper Lig’deki son 3 maçında galibiyete ulaşamadı.

Ligin 9. haftasında deplasmanda Adana Demirspor ile 0-0 berabere kalan Sarı-Kırmızılı takım, 10. haftada ise konuk olduğu Yukatel Kayserispor’a 2-1 yenildi. Galatasaray, bu hafta da Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kalarak son 3 maçında sadece 2 puan toplayabildi. Galatasaraylı taraftarlar, karşılaşmada kararlarını beğenmedikleri hakem Ali Palabıyık’a sert tepki gösterdi. Taraftarlar, özellikle ilk yarının bitiş düdüğünün ardından Ali Palabıyık’ı ıslıklayarak protesto etti. Tepkiler nedeniyle bir süre saha içinde bekleyen Palabıyık ve yardımcıları, güvenlik görevlileri eşliğinde soyunma odasına gitti. Bu sırada sahaya bazı yabancı maddeler atıldı. Sarı-Kırmızılı taraftarlar, maçın sonunda da hakem Ali Palabıyık aleyhine küfürlü tezahüratta bulundu.

Öte yandan Galatasaraylı futbolcular Dries Mertens ve Mauro Icardi, Sarı-Kırmızılı formayla ilk gollerini attı. Sarı-kırmızılıların bu sezon kadrosuna dahil ettiği Mertens ve Icardi, resmi maçlardaki ilk gollerini Corendon Alanyaspor maçında kaydetti. Geçtiğimiz hafta içi Kastamonuspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde de yeni yıldızlardan Haris Seferovic, Ross ve Rashica golle tanışan isimler arasına adını yazdırmayı başarmıştı. Sezon başından bu yana yeni yıldızlarından faydalanamayan Sarı-Kırmızılı ekipte, peş peşe gelen goller bu açıdan teknik heyetin yüzünü güldürmeyi başardı.

FUTBOLDA ADALET EKSİK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Alanyaspor karşılaşmasının hakemi Ali Palabıyık’ın verdiği kararlarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Önlerinin kesildiğini söyleyen Özbek, şöyle konuştu: “Hepiniz seyrettiniz. Böyle bir hakem tavrını bekliyorduk. Çünkü iki haftadan beri, Türk futbolundaki adaletin tecelli etmesi için her türlü kapıyı çaldık. Adaletin eksikliği Türk futboluna zarar veriyor.” Dursun Özbek ayrıca “Daha önce Sayın Büyükekşi’ye her şeyi gösterdik, her pozisyonda bize hak verdi. Galatasaray’a yapılanın önünü nasıl almamız lazım dedim. Kendisinin de bununla mücadele ettiğini, bir kısmının önünü kestiğini ama bir kısmının da içeride olduğunu kendisi ifade etti. Söyleminizin arkasında durun” dedi.

TİMUR’DAN YABANCI HAKEM ÇIKIŞI

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Sarı-Kırmızılıların Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldığı maçtaki hakem yönetimi nedeniyle TFF’ye sert tepki gösterdi. Timur “Ben adalet istiyorum diyene adaleti sağlaması gereken erk, operasyonla ceza veriyorsa ki bu kabul edilemez, bu iş kopmuştur ve çürümüştür” ifadelerini kullandı. Hakemlerin yönetimine de değinen Erden Timur “Bu kötü niyetli yapılar 3-5 haftada kurulmadı. Köklerini kazıyana kadar mücadele gerekecek. En önemli şey, herkesin bir arada olması. Her şeyi göze aldık. Başka türlü bu iş çözülmeyecek. Daha radikal şeyler gerekiyor. Bu şekilde giderse bu ligi bitirtmeyiz. Böyle gitmesi mümkün değil. Böyle lig yönetilmez. Getirin yabancı hakemler yönetsin. Bu gemi batmış” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN