Özbek'ten TFF'ye hakem tepkisi: Galatasaray'ı hükmen mağlup etmesi gerekirdi

Özbek'ten TFF'ye hakem tepkisi: Galatasaray'ı hükmen mağlup etmesi gerekirdi

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray-Alanyaspor maçının ardından TFF'ye hakem tepkisi gösterdi. Özbek, "Ali Palabıyık görevini tam yapmadı. 3-5 tane daha kırmızı kart gösterip Galatasaray'ı hükmen mağlup etmesi gerekirdi" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Spor Toto Süper Lig'de Nef stadında oynanan Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçın hakemi Ali Palabıyık'ın sergilediği yönetim nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyelerine adalet çağrısı yaptı. Oyuncuları Sacha Boey'in ilk yarıda, Abdülkerim Bardakcı'nın ise son dakikalarda kırmızı kart gördüğü, 2-0 öne geçmelerine rağmen 2-2 beraberlikle ayrıldıkları maçla ilgili Özbek, "Herkes seyretti. Beklemediğimiz bir şey değildi. Böyle bir operasyonu, hakem tavrını bekliyorduk. İki haftadan beri Türk futbolundaki adaletin tecelli etmesi için her türlü kapıyı çaldık. Bizim çıkışımız ve söylemlerimiz sadece Galatasaray için değil. Türk futbolunda adaletin eksikliği her kulüp tarafından hissediliyor. Adaletin eksikliği giderek Türk futboluna zarar veriyor." dedi.

"GALATASARAY'I HÜKMEN MAĞLUP ETMESİ GEREKİRDİ"

Ali Palabıyık'ın geçmişte de Galatasaray aleyhine hatalı kararlar verdiğini ileri süren Özbek, "Bir hakem sahneye çıkıyor, Ali Palabıyık... Geçmişte Galatasaray ile ilgili nasıl bir hakem olduğu konusunda detaya girmeye gerek yok. Açıp baktığında herkes görür. Değerli federasyon, Merkez Hakem Kurulu, hakemler, Galatasaray'ın önünü böyle 2 kırmızı kartla kesemezsiniz. Ali Palabıyık görevini tam yapmadı. 3-5 tane daha kırmızı kart gösterip Galatasaray'ı hükmen mağlup etmesi gerekirdi." diye konuştu.

"BIÇAK KEMİĞE DAYANDI"

"Ali Palabıyık'ı çok mu aradınız değerli MHK yöneticileri, atayıcıları? VAR'da oturanlar, hiç vicdanınız sızlamadı mı?" diyen Özbek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Değerli federasyon yöneticileri size sesleniyorum; artık bu işi uzatmanın gereği yok. Ne yapacaksanız yapın. Bizi asacak mısınız, kesecek misiniz? Futbolda adaleti sağlamak için bir adım attığınızı görene kadar tavrımızdan, söylemlerimizden bir santimetre geri adım atmayacağız. Galatasaray, çok büyük bir camia. Bazı kişiler Galatasaray'ın önünü kırmızı kartla, sahadaki manipülatif yönetimlerle keseceklerini zannediyorsa aldanıyor. Galatasaray her zaman bu mücadelelerin içinden başarıyla çıkmıştır. Artık bıçak kemiğe dayandı. Ne yapacaksanız bir seferde yapın ama şunu bilin ki Galatasaray'ı hiç kimse yenemez. Bugüne kadar yaptıklarımızın tek amacı Türk futbolunda adaletin sahalara geri gelmesi."

"ALİ PALABIYIKLAR BİTER Mİ?"

Dursun Özbek, hakem Ali Palabıyık'ın hakemliği bırakması için bir girişimlerinin olup olmayacağına yönelik soru üzerine, "Ali Palabıyık'a düdük astırmak gibi bir iddiamız yok. Düdük asılsa ne olacak, Ali Palabıyıklar biter mi? Sayın Büyükekşi'ye sözlerini hatırlatıyorum. TFF'nin değerli yöneticileri, orada bizlere adaleti dağıtmak için oturuyorsunuz. Maçı baştan sona bir daha izleyin. Sadece bu maçı değil, Galatasaray'ın 10 maçını izleyin. Perdenin gerisinde durarak, yapılanları perde arkasından seyretmeyin. Çıkın açıklama yapın. 'Kırmızı kart doğruydu.' deyin. Adamı katlet, arkasından da seyret." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN