EURO 2020 finalini izleyecek taraftar sayısı belli oldu

EURO 2020 finalini izleyecek taraftar sayısı belli oldu

İngiltere hükümeti, EURO 2020'de yarı final ve finale ev sahipliği yapacak olan Wembley Stadı'na gidecek taraftar sayısını belirlediğini duyurdu. Yapılan açıklamada, yarı final ve final maçlarının stadının değişmeyeceği ve bu maçlarda stat kapasitesinin yüzde 75'i kadar taraftarın da tribünlere alınacağı belirtildi.

İngiltere'nin Wembley Stadı'nda oynanması planlanan EURO 2020 yarı final ve final maçlarının, koronavirüsün Delta varyantının yayılması nedeniyle Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanmasını talep eden İtalyan hükümetine İngiltere'den yanıt geldi.

İngiltere Futbol Federasyonu ve UEFA yetkilileri ile bir süredir görüşme halinde olan hükümet, EURO 2020 yarı final ve final maçlarında tribünde 60 bin taraftarın olmasına karar verdi.

Hükümetten yapılan açıklamada 6, 7 ve 11 Temmuz günlerinde oynanacak maçlara, daha önce 40 bin olarak açıklanan rakamın stat kapasitesinin yüzde 75'i olan 60 bin kişiye yükseltildiğini ve bu rakamın, koronavirüs pandemisinin ortaya çıktığı Mart 2020'den bu yana en yüksek katılımlı etkinlik olacağı vurgulandı.

Spor Arena'nın haberine göre, mücadelelere bilet almak isteyen taraftarların tüm aşılarını yaptırması ya da negatif bir koronavirüs testi ibraz etmesi gerekecek. Bilet satışının nasıl bir planda gerçekleşeceği ise henüz belirlenmedi.

"FİNALLER PANDEMİDEN KURTULMADA UNUTULMAZ BİR AN OLACAK"

Konuyla ilgili açıklamalar yapan İngiltere Kültür Bakanlığı Genel Sekreteri Oliver Dowden, "Artık daha fazla taraftarın Wembley turnikelerinden geçebileceği ve EURO 2020 finallerinin tadını çıkarabileceği için heyecanlıyız. Tribünde daha fazla taraftarın maçı izlemesine izin verirken, insanların sağlığı için yapılması gerekenler adına UEFA ve İngiltere Futbol Federasyonu olarak iyi bir şekilde çalıştık. Finaller, ulusumuzun pandemiden kurtulmasında unutulmaz bir an olarak hafızalarda yer alacak" dedi.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ise, "Birçok taraftarın EURO 2020'nin son 3 maçını Wembley'de izleyebilecek olması harika bir haber. Son 18 ay, bize hem saha içinde hem de saha dışında taraftarların oyunun dokusu için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu turnuva, insanlara daha normal bir yaşama geri dönme konusunda güvence vermek için bir umut ışığı oldu. Sıkı çalışmalarından dolayı İngiltere Başbakanı ve Birleşik Krallık Hükümeti'ne teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN