F1 Takımları Sprint Yarışlarının maliyeti konusunda anlaşamadı!

F1 Takımları Sprint Yarışlarının maliyeti konusunda anlaşamadı!

Geçen yıl denemesi yapılan Sprint Yarışlarının geleceği büyük bir merak konusuydu. Kimilerine göre Sprint Yarışları F1’in doğasına tamamen aykırıyken kimilerine göre bir gereklilikti. 2022 yılında ise Sprint Yarışlarının üçten altıya çıkması bekleniyordu fakat edinilen bilgilere göre bazı anlaşmazlıklar yaşanmış.

2021 yılında deneme amaçlı birkaç yarışta uygulanan Sprint Yarışı formatı F1 yönetimine göre başarılıydı ve bu format geçen yıl Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un “roket motoruyla” sonuncu olarak başladığı hafta sonunda, en sondan gelerek yarışı kazanmasıyla son bulmuş ve muazzam bir yarış ortaya çıkmıştı.

Bu yıl Sprint Yarışı formatının altı olması planlanıyordu hatta hangi hafta sonlarında uygulanacağı bile belirlenmişti. Görünen o ki büyük takımlar ve küçük takımlar arasında gerçekleşen toplantılarda anlaşmazlıklar yaşanmış.

BÜYÜK TAKIMLAR BÜTÇE ARTIŞI İSTİYOR

Mercedes, Ferrari ve Red Bull Sprint Yarışı formatı için 2020 yılında yürürlüğe girmiş olan bütçe sınırlamasında artış isterlerken diğer yedi takım buna karşı çıkmıştı.

McLaren patronu Zak Brown geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamayla büyük takımların bu savurganlık tutumunu sert bir şekilde eleştirmişti. Fakat işin aslı, 2021 yılı için konuşulursa, Sprint Yarışları hiçbir takımın maliyetlerini arttırmamıştı çünkü yarışın yapıldığı mesafe ile antrenman seanslarına kat edilen mesafe aynıydı.

TAKIMLAR PARAYI RAHAT HARCAMAK ADINA BÜTÇE ARTIŞI İSTİYOR

McLaren ve diğer altı takım bütçe sınırının arttırılması yönündeki talepleri reddederken F1, takımlara Sprint Yarışları için para vermeyi teklif etmişti. Buna rağmen büyük takımlar, parayı rahat harcamak adına 5 milyon dolarlık bir bütçe artışı talep ediyor.

ONLARI İLGİLENDİREN TEK ŞEY KÜÇÜK TAKIMLARA KARŞI OLAN AVANTAJLARI

Haas patronu Gunther Steiner, “Büyük takımları ilgilendiren tek şey küçük takımlara karşı olan avantajlarını mümkün olduğunca korumak. Bunu da ancak daha yüksek bir bütçe ile yapabilirler.” dedi.

AMuS’un (Auto Motor Und Sport) iddiasına göre Sprint Yarışlarının sayısını altıya çıkarma planı şimdilik askıya alındı ve takımlara 2022 takviminde en fazla üç Sprint Yarışı yapılacağı bilgisi iletildi. Bu yarışların hangi hafta sonunda yapılacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Kurallar üç Sprint Yarışının gerçekleşmesi konusunda halihazırda onaylanmıştı ve takımların talep ettiği şartlar doğrultusunda bu yarışların gerçekleştirilebilmesi için 10 takımdan 8'inin oyu gerekiyor. Bu durum ise F1 Yönetimi için bir problem demek çünkü geçen yıl Sprint Yarışları üç günde de izlenme oranlarını olumlu yönde etkilemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN