Fenerbahçe dünya devlerini resmen solladı! İsmail Kartal'dan tarihe geçecek başarı...

Fenerbahçe dünya devlerini resmen solladı! İsmail Kartal'dan tarihe geçecek başarı...

Pazar akşamı deplasmanda konuk olduğu Galatasaray'ı mağlup eden Fenerbahçe, Avrupa devlerini geride bırakarak dikkat çekici bir başarı elde etti.

Süper Lig'in 37. hafta karşılaşmasında deplasmanda konuk olduğu Galatasaray'ı 0-1 mağlup ederek tarihi bir zafere imza atan Fenerbahçe, Avrupa devlerini geride bırakarak dikkat çekici bir başarıya imza attı.

Sezon boyunca yalnızca iç sahada Trabzonspor'a mağlup olan Fenerbahçe, İsmail Kartal yönetiminde istatistikleri alt üst etti.

Takvim'in haberine göre; İsmail Kartal yönetimindeki sarı-lacivertli ekip, bu sezon 43 galibiyet elde etti ve 44 galibiyete sahip olan İngiliz devi Manchester City'den sonra Avrupa'da en çok maç kazanan takım oldu.

Kanarya, Almanya'da namağlup olarak şampiyonluğa ulaşan Bayer Leverkusen, Portekiz devi Sporting Lizbon, İspanya devi Real Madrid, İngiliz devi Liverpool ve İskoç ekibi Rangers'i geride bıraktı. Tüm kulvarlarda toplamda 141 gol kaydeden Fenerbahçe, Avrupa'da en çok gol atan 6. takım oldu.

Bu sezon Süper Lig'de yalnızca 7 maçta puan kaybeden sarı-lacivertli ekip, 37 karşılaşmada 30 galibiyet 6 beraberlik ve 1 yenilgi elde etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN