Fenerbahçe taraftarının çağrı yaptığı Aziz Yıldırım Nijerya ile anlaştı

Fenerbahçe taraftarının çağrı yaptığı Aziz Yıldırım Nijerya ile anlaştı

Nijerya Deniz Kuvvetleri, Fenerbahçe taraftarlarının geri dönmesi çağrısı yaptığı eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın sahibi olduğu DEARSAN, NNS ARADU fırkateyninin modernizasyonu ve Tuzla sınıfı Karakol Botu için sözleşme imzaladı.

DEARSAN Gemi İnşa Sanayi AŞ ile Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı arasında Nijerya donanmasının sancak gemisi olan, tarihi öneme sahip NNS ARADU (F89) firkateyninin modernizasyon projesi kapsamında sözleşme imzalandı.

Defenceturk sitesinin aktardığına göre; törene Nijerya Federal Cumhuriyeti Senato üyeleri, Savunma Bakanlığı yetkilileri, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Az Gambo, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargâh personeli ve DEARSAN Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım ile şirket yöneticileri katıldı.

DEARSAN’ın Tuzla tersanesinde gerçekleştirilecek proje kapsamında eski ve kullanım dışı olan sistem, ekipman ve cihazlar, onarılarak veya modern muadilleri ile yenilenerek gemi çağdaş standartlara ulaştırılacak.

Aynı sözleşme kapsamında Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na 1 adet 57 metre Tuzla sınıfı karakol gemisi de teslim edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN