Fenerbahçe'de yeni dönem: Pereira ile beyaz sayfa

Fenerbahçe'de yeni dönem: Pereira ile beyaz sayfa

Teknik direktör arayışlarını Vitor Pereira ile noktalayan Fenerbahçe, Portekizli çalıştırıcı ile geçmişte yaşadığı problemleri unutarak beyaz bir sayfa açmayı hedefliyor. Daha önce 7 yabancı teknik adama ikinci bir şans veren Sarı-Lacivertliler, Pereira ile bu sayıyı 8’e çıkarttı.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Fenerbahçe’de geçtiğimiz haftalarda yeni teknik direktör konusu gündemi meşgul ederken Sarı-Lacivertli yönetim, eski hocası Vitor Pereira ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Yönetimde yalnızca Başkan Ali Koç ile yöneticilerden Selahattin Baki’nin bilgisi dahilinde yönetilen Vitor Pereira operasyonu, ismi anılan onca isimden sonra yükselen beklenti nedeniyle taraftarın tepkisini çekti. Bu tepkinin nedenleri arasında Portekizli çalıştırıcının kulüpte yaşadığı sorunlar başı çekti. 2015-16 sezonunda dünya yıldızı golcü Robin van Persie ile Vitor Pereira’nın arasında geçenler taraftarın tepkisini çekmişti. Hatta durum o kadar çıkılmaz bir hal almıştı ki sık sık yedek kalan Hollandalı yıldız, bir maçta Pereira’nın direktiflerini dinlemeyerek oyuna girmişti.

Vitor Pereira ile Caner Erkin’in arasında da gerilim olduğu sıkça iddia edilmişti. O dönem Galatasaray ile oynanacak derbi mücadelesi öncesinde ikili sert bir tartışma yaşamıştı. Derbide ilk 11’de olmadığını öğrenen Caner Erkin bu karara sert tepki göstermiş ve işin sonu kadro dışı kararına kadar gitmişti. Ancak tüm bunlara rağmen Sarı-Lacivertli yönetim Portekizli çalıştırıcı ile beyaz bir sayfa açmayı hedefliyor. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, deneyimli futbolcuları Caner Erkin ile Vitor Pereira’nın daha önceki dönemde tartıştığına yönelik bir soru üzerine, şunları söyledi: “4-5 ay evvel bir deplasmandan dönerken laf lafı açtı, Caner ile bu konuyu konuştuk. Bana kendisi anlattı, dışarıya yansıyan kadar büyük bir olay olmadığını söyledi. O zaman Pereira’nın geleceği gündemde yoktu, şans eseri öğrenmiştim. Hatta araları iyiymiş, Caner de ‘Hocamızı ilk ben karşılayacağım.’ dedi.”

Öte yandan Pereira, Fenerbahçe’de ikinci dönemini yaşayacak 8. yabancı teknik direktör olacak. Daha önce Jozsef Schweng 1932-35 ve 1938-39, Ignac Molnar 1947- 48, 1957-60 ve 1967-69, Laszlo Szekely 1951-53, 1956-57 ve 1960-62, Gegic 1966-67 ve 1975-76, Branko Stankovic 1982-84 ve 1986-87, Todor Veselinovic 1984-85, 1988-90 ve 1997, Christoph Daum 2003-06 ve 2009-10 yıllarında Sarı-Lacivertli ekipte görev yaparken Pereira da bu isimler arasına dahil oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN