Fenerbahçe'nin gruptan çıkma ihtimalleri belli oldu

Fenerbahçe'nin gruptan çıkma ihtimalleri belli oldu

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'ndaki son maçına çıkıyor. Grubu lider tamamlamak isteyen sarı-lacivertli kulüpte hedef Spartak Trnava maçını kazanmak. İhtimallere göre liderlik için deplasmandaki gol sayılarına bile bakılabilir.

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'ndaki son maçına çıkacak olan Fenerbahçe'de grubu aşamasını lider tamamlamak için tüm ihtimaller belli oldu.

Sarı lacivertliler son maç öncesi 9 puan ve averajla 3. sırada yer alıyor. 3. sıradaki Ludogorets'in de 9 puanı bulunurken, lider Nordsjaelland 10 puanda. Gruptaki diğer maçta ise Ludogorets, Nordsjaelland'i konuk edecek.

DEPLASMANDA ATILAN GOLLERE BAKILABİLİR

Cumhuriyet'in paylaştığı haberine göre, Fenerbahçe'ye gruptan çıkması için galibiyet yetecek ancak liderlik için ihtimaller bir hayli karışık. Durum deplasmanda atılan gol sayılarına bile kalabilir.

Gruptaki ihtimaller şu şekilde sıralandı:

Fenerbahçe, bu akşam Spartak Trnava’yı yenmesi halinde her türlü bir üst tura çıkıyor.
Fenerbahçe, rakibiyle berabere kalması halinde Ludogorets'in Nordsjaelland'a yenilmesini bekleyecek.

Sarı lacivertlilerin Spartak Trnava'ya mağlup olması durumunda ise gruptan çıkabilmek için Nordsjaelland'ın Ludogorets'i farklı mağlup etmesi gerekecek.

Temsilcimizin Ludogorets’le ikili averajı eşit. Genel averajda ise Bulgar ekibinin 1 gollük üstünlüğü var. Bu nedenle Trnava’yı farklı geçebilirse, Ludogorets sahasında kazansa bile temsilcimiz averajla lider olabilir.

Sarı lacivertliler galip gelir, diğer mücadele berabere biterse yine zirvede yer alacak.
Eğer Bulgaristan’daki karşılaşmada 3 puanı Nordsjaelland alırsa, Fenerbahçe'nin liderlik şansı kalmayacak.

İkili averajları eşit olan Fenerbahçe ile Ludogorets, genel averajda da berabere kalırsa bu durumda atılan gol sayısına bakılacak. Şu anda Bulgar ekibinin 1 gollük üstünlüğü var. Eğer bu alanda da eşit olursa, gruptaki deplasman maçlarındaki gol sayısı göz önüne alınacak. Her iki takım da son karşılaşmaya evinde çıkacağı için bu durumda, dış sahada 4 kez ağları sarsan Ludogorets, 3 gol sevinci yaşayan temsilcimizi geride bırakacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN