Fenerbahçe'nin sonu olacak! Ligden çekilirse inanılmaz tazminat cezası, kümeye düşme, puan silme...

Fenerbahçe'nin sonu olacak! Ligden çekilirse inanılmaz tazminat cezası, kümeye düşme, puan silme...

Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra Türkiye gündemini sarsacak açıklamalarda bulunan ve 'ligden çekilme' için topu Genel Kurula atan Ali Koç her ne kadar 2 Nisan'ı beklemeye koyulsa da Sarı Lacivertli kulübün böyle bir hamlede alacağı cezalar resmen akıllara durgunluk veriyor.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın ardından istenmeyen olaylar gerçekleşmişti. Bu olayların ardından sarı-lacivertli camianın ligden çekilmesi gündemde. Peki Fenerbahçe bu kararı alırsa ne olacak? İşte detaylar...

GENEL KURUL LİGDEN ÇEKİLME KARARINI VERECEK

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçında yaşanan olayların ardından yaptığı 'Ligden çekilelim' çağrısıyla gündeme oturdu. Başkan Ali Koç, sarı-lacivertli camiayı 2 Nisan'da Olağanüstü Kongre'ye beklediğini duyurdu. Yeterli çoğunluğun sağlanmaması halinde 9 Nisan'a ertelenecek kongrede, gözler Fenerbahçe üyelerinin kararına çevrildi. Süper Lig'den çekilmeyi oylayacak Fenerbahçe'de karar bu yönde çıkarsa uygulamaya konulacak.

FENERBAHÇE BÜYÜK TAZMİNATLAR ÖDEYEBİLİR

Peki Türkiye Futbol Federasyonu Müsabaka Talimatı bu konuda ne diyor?

Madde 24'e göre sarı-lacivertliler, 1 müsabakaya çıkmazsa hükmen mağlubiyet ve 3 puan silme cezasına çarptırılacak. Ayrıca Fenerbahçe, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorunda kalacak.

YAYINCI KURULUŞ İLE ANLAŞMA YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Sabah'ta yer alan habere göre; İkinci kez maça çıkılmaması halinde ise Trendyol 1. Lig'e düşürülecek. Sarı-lacivertlilerle müsabakaya çıkacak takımlar hükmen galip sayılacak. Fenerbahçe'nin yoluna bir alt ligde devam etmesi halinde ise Süper Lig'in marka değerinde büyük bir prestij kaybı yaşanacak. Yayıncı kuruluş beIN Sports'un 3 yıllık 655 milyon dolar üzerinden yaptığı yeni anlaşmasını yeniden gözden geçirmesi gündeme gelecek.

18264432.jpg

Rekabetin azalmasıyla ise gelirlerde önemli ölçüde düşüş yaşanması söz konusu olabilir. Ekonomik olarak diğer kulüpleri de etkileyecek olan kararla ilgili sarı-lacivertli taraftarlar da sosyal medyada büyük bir destek veriyor.

İŞTE 24. MADDENİN KURALLARI

Aşağıdaki hallerde puan tenzili yapılır, takım lig dışı bırakılır ve bir alt kümeye indirilir:

Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir.

18264440.jpg

Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

FENERBAHÇE BİR ALT LİGE DÜŞÜRÜLECEK

Bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN