FETÖ soruşturmasında çarpıcı ifade: Emre'nin evinde sohbetlere katıldım

FETÖ soruşturmasında çarpıcı ifade: Emre'nin evinde sohbetlere katıldım

FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, futbolcular Bekir İrtegün, Zafer Biryol, Ömer Çatkıç, Uğur Boral'ın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında, 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianamede Emre Belözoğlu ile ilgili çarpıcı ifadeler de yer aldı. İrtegün, örgüt sohbetlerinin bazılarının Belözoğlu'nun evinde yapıldığını anlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin, futbolcular Bekir İrtegün, Zafer Biryol, Ömer Çatkıç, Uğur Boral, Ersin Güreler ve İsmail Şengül hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan 19 sayfalık iddianamede, tüm şüpheliler hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan, 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, Ömer Çatkıç ve Zafer Biryol'un tutuklu olduğu, diğer şüpheliler hakkında ise adli kontrol kararı bulunduğu belirtiliyor. Başsavcılıkça onaylanan iddianame, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

BELÖZOĞLU İLE İLGİLİ İDDİALAR

Başsavcılıkça hazırlanan iddianamede şüphelilerin savcılık sorgularında verdiği ifadelere yer verildi. İddianamede şu anda Medipol Başakşehir'de oynayan Emre Belözoğlu ile ilgili iddialar dikkat çekti.

Telefonunda örgütün gizli haberleşme programı Bylock tespit edilince gözaltına alınan Bekir İrtegün’ün iddianamede yer alan ifadesinde FETÖ ile 2007-2008 yıllarında Gaziantep’te tanıştığını söylediği görüldü.

'SOHBETLER BELÖZOĞLU'NUN EVİNDE...'

Sohbetlere takım içinden Ömer Çatkıç, Barış Durmaz’ın da katıldığını aktaran İrtegün’ün ifadesinde, “2009 yılında Fenerbahçe transferinden sonra yapıdan olan Ali Şenel isimli birisi aradı. Bir süre sonra, o dönem Fenerbahçe'de oynayan Emre Belözoğlu, Uğur Boral, Ertuğrul Taşkıran'ın da Ali Şenel ile görüştüğünü öğrendim. Ben de 2009 yılının son aylarında bu kişinin yapmış olduğu sohbetlere diğer futbolcu arkadaşlarımla katılmaya başladım. Fenerbahçe'de futbol oynadığım süre içerisinde hatırladığım kadarıyla Alper Potuk, Orhan Şam, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'da Ali Şenel isimli şahsın yapmış olduğu sohbetlerde görmüşlüğüm vardır” dediği ortaya çıktı.

'BYLOCK'U KULLANDIM'

Bylock programını kullandığını kabul eden Bekir İrtegün’ün, “Bylock programından bana Ali Şener tarafından gönderilen mesajlar dini içerikli olduğu ve herhangi bir suç unsuru olmadığı için hakkımda soruşturma yürütüleceğini düşünmemiştim” dediği iddianamede yer aldı.

Sohbetlerin genelde örgüte ait okullarda olduğunu anlatan İrtegün, birkaç kez ise sohbetin şu an Medipol Başakşehir’de forma giyen Emre Belözoğlu’nun evinde yapıldığını anlattı.

Şüpheli Uğur Boral’ın ise verdiği ifadede Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra Ali Şenel isimli kişinin sohbetlerine katıldığını ve bu sohbetlere takım arkadaşları Tuncay Şanlı, Serdar Kulbilge, Kerim Zengin, Bekir İrtegün, Emre Belezoğlu, Orhan Şam, Gökhan Gönül’le birlikte katıldığını anlattı.

AJANSLAR

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN