FIFA Başkanı İnfantino'dan Dünya Kupası'nın Katar'da düzenlenmesini eleştirenlere sert çıkış: '3 Saat bira içmezlerse ölmezler'

FIFA Başkanı İnfantino'dan Dünya Kupası'nın Katar'da düzenlenmesini eleştirenlere sert çıkış: '3 Saat bira içmezlerse ölmezler'

FIFA Başkanı Gianni Infantino, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'da düzenlenecek olmasını eleştirenlere sert çıkarak bu kişilerin 'iki yüzlülük' yaptığını vurguladı.

İlk olarak 1930 yılında Uruguay'da düzenlenen ve ev sahibi takımın şampiyonluğu ile sonuçlanan Dünya Kupası, bu sezon Katar'da düzenleneceği için ilk kez sezon ortasında gerçekleşecek.

Yarın akşam Katar-Ekvador karşılaşmasıyla başlayacak olan Dünya Kupası, 22. kez futbolseverlerle buluşacak. Dünya Kupası'nın Katar'da düzenlenecek olması bazı eleştirileri beraberinde de getirse de FIFA Başkanı Gianni Infantino, bu eleştirilere sert çıktı.

Yarın başlayacak Dünya Kupası öncesinde basın toplantısı düzenleyen İnfantino, dikkat çekici açıklamalarda bulunarak turnuvanın Katar'da düzenlenmesini eleştirenlere sert bir dille yanıt verdi.

'AYRIMCILIĞA UĞRADIM'

Çocukken ayrımcılığa uğradığını açıklayan İnfantino, 2022 Dünya Kupası boyunca stadyumlarda alkol satılmasını eleştirenlere '3 saat bira içmezlerse ölmezler!' şeklinde yanıt verdi. Dünya Kupası'nın Katar'da olmasının eleştirenlere 'iki yüzlü' diyen İnfantino'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bugün kendimi Katarlı hissediyorum. Bugün kendimi Arap hissediyorum. Bugün kendimi Afrikalı hissediyorum. Bugün kendimi eşcinsel hissediyorum. Bugün kendimi engelli hissediyorum. Bugün kendimi göçmen bir işçi gibi hissediyorum. Aslında bunların hiçbirisi değilim ama çocukken ayrımcılığa uğramanın ve zorbalığın ne olduğunu gördüm. Kızıl saçlarım ve çillerim dolayısıyla zorbalıklara uğramıştım.

AYNI KURALLAR FRANSA'DA DA GEÇERLİ

Dünya Kupası için Katar'a gelecek taraftarlar, 3 saat bira içmezlerse ölmezler! Aslında aynı kurallar Fransa, İspanya, Portekiz, İskoçya'da da geçerli.

BATILI ŞİRKETLER İŞÇİ MAAŞLARINI YÜKSELTMEK İSTEMİYOR

Göçmen işçiler mi? Katar'da kendi ülkelerinde kazandıklarından daha fazla para kazanıyorlar. Göçmen işçileri, FIFA ve Katar önemsiyor. Avrupa, Katar'ın yaptığını yapabilir. Bu işçilerin bir kısmının Avrupa'ya gelebileceği bazı kanallar, bazı yasal kanallar oluşturun. Onlara biraz iş verin, biraz gelecek, biraz umut. Burada Avrupalı birçok şirket var ve para kazanıyor, işçileri önemsiyorlar mı? İşçilere 350 milyon dolar verildi. Batılı şirketler, işçi maaşlarını yükseltmek istemiyor.

AVRUPA'NIN İKİYÜZLÜLÜĞÜ

Dünya Kupası'nın Katar'da olmasının eleştirilmesi ikiyüzlülüktür. Biz Avrupalılar, son 3000 yılda yaptıklarımız için başkalarına ders vermeden önce özür dilemeliyiz.

LGBT durumundan da bahsetmeme izin verin. Bu konuyu, bu ülkenin en yüksek liderliğiyle birkaç kez konuştum ve onayladılar. Herkesin hoş karşılandığını onaylayabilirim. Bunun aksini söyleyen olursa, bu ülkenin görüşü değildir ve kesinlikle FIFA'nın da görüşü değildir. Katar'a gelen herkesi bekleriz. Dini, ırkı, cinsel yönelimi, inancı ne olursa olsun. Katar devleti de buna bağlı kalıyor.

BİR HİNTLİ, ALMANYA'YI DESTEKLEYEMEZ Mİ?

Katar'da İngiltere'yi karşılayan Hintli sahte taraftarlar konusu... İnsanlar, İngilizlere benzemiyorsa, İngiltere'yi alkışlayamaz mı? Bu ırkçılıktır. Saf bir ırkçılıktır. Dünyadaki herkes, istediği için tezahürat yapar. Bir Hintli, Almanya'yı destekleyemez mi?

DÜNYA VATANDAŞIYIM

İsviçre'de yaşıyorum. Katar'da yaşamıyorum. Katar'da çok zaman geçiriyorum ama dünyanın birçok yerinde çok zaman geçiriyorum. Ben bir dünya vatandaşıyım. İnsanlar Dünya Kupası'nın tadını çıkarsın. İsterlerse beni çarmıha gersinler ama futbolu, futbolcuları bıraksınlar. Birlik olmaya çalışalım, çatışma yaratmayalım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN