Fransa’da hedef unvanı korumak

Fransa’da hedef unvanı korumak

2022 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Fas’ı 2-0 mağlup ederek finalde Arjantin’in rakibi olan Fransa, 2002’den sonra üst üste ikinci kez finale çıkan ilk takım oldu. Horozlar, pazar günü oynayacağı müsabakada Tangocuları mağlup ederek şampiyonluk unvanını korumayı hedefliyor.

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası Yarı Final müsabakasında Fransa, Fas’ı 2-0 mağlup ederek finale yükseldi. Dünya Kupası’nda final 18 Aralık Pazar günü Arjantin ile Fransa arasında oynanacak. 2022 Dünya Kupası’nda yarı final müsabakasında Fransa ile Fas, Al Bayt Stadyumu’nda karşılaşırken, kritik maçta Meksikalı hakem Cesar Ramos düdük çaldı. Karşılaşmanın 5. dakikasında Griezmann ile gelişen atakta ceza sahasında topu iyi takip eden Theo Hernandez, şık bir vuruş yaparak Fransa’yı 1-0 öne geçiren golü attı.

Mücadele dozunun yüksek olduğu 2. yarıda Fas Milli Takımı, girdiği pozisyonlardan yararlanamadı. 77. dakikada Fransız yıldız Mbappe’nin ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı şutta savunmaya çarpan topu arka direkte Randal Kolo filelere gönderdi. Sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrılan Horozlar, 18 Aralık Pazar günü oynanacak büyük finalde Arjantin’in rakibi oldu. Fas ise 17 Aralık Cumartesi günü oynanacak 3.’lük maçında Hırvatistan ile karşılaşacak.
Ayrıca Ocak 2022’de Fas’ın yıldızı Hakimi ile bir maç öncesinde konuşan Mbappe, Dünya Kupası’nda Fas ile karşılaşacaklarını ve bu mücadeleden galibiyetle ayrılacaklarını ifade etmişti ve Fransız yıldızın kehaneti gerçek oldu.

Turnuvada gol krallığı yarışında Fransa’nın yıldızı Kylian Mbappe ile Arjantin’in kaptanı Lionel Messi, 5’er golle ilk sırayı paylaşıyor. Paris Saint Germain’den takım arkadaşı olan iki futbolcu, sergiledikleri performanslar ile takımlarını finale kadar taşıdı. Mbappe, finalde gülen taraf olması durumunda kariyerinde ikinci defa Dünya Kupası zaferi yaşayacak. Lionel Messi ise, kupaya uzanmaları halinde kariyerinin ilk Dünya Kupası şampiyonluğunu tadacak.

Fas’ı 2-0 mağlup ederek Finalde Arjantin’in rakibi olan Fransa 2002’den sonra üst üste ikinci kez finale çıkan ilk takım oldu. 2002’den (Brezilya) bu yana üst üste iki Dünya Kupası’nda finale yükselen ilk takım Fransa oldu. 1990’da Almanya bunu başaran ilk Avrupa ekibi olmuştu. Fransa, pazar günü Arjantin karşısında şampiyonluk unvanını korumak için mücadele edecek.

FAS KAYBETTİ SOKAKLAR KARIŞTI

Dünya Kupası yarı final karşılaşmasında Fransa’nın Fas’ı 2-0 yenerek adını finale yazdırması Fransa’da coşkuyla karşılandı. Paris başta olmak üzere ülkenin birçok kentinde, renkli kutlamalar oldu. Paris’te polis taşkınlık çıkarttıkları gerekçesiyle bazı taraftarları gözaltına aldı. Ayrıca Montpellier, Nice başta olmak üzere çok sayıda kentte kutlamalar sırasında olaylar çıktı. Bazı yerlerde taraftarlar çöp kovalarını yakarken polis taşkınlık çıkaranlara göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Yüz binlerce Faslının yaşadığı Belçika’nın başkenti Brüksel’de de olaylar çıktı. Polis, Faslıların yoğun olarak yaşadığı bölgede bazı cadde ve sokakları trafiğe kapattı. Söz konusu bölgede toplanan bazı gruplar caddelerde lastik yaktı ve polise doğru havai fişekler attı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN