Dünya Kupası'nda kediyi yere fırlatan yetkiliye dudak uçuklatan tazminat: Yetmez görevden alınsın!

Dünya Kupası'nda Brezilya futbol milli takımının düzenlediği basın toplantısı sırasında kürsüye çıkan kediyi sert bir şekilde tutup yere atan federasyon görevlisine 200 bin dolarlık dava açıldı.

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın çeyrek final etabında 9 Aralık 2022 Cuma günü Hırvatistan ile Brezilya karşı karşıya geldi. 1-1 beraber biten maçın ardından penaltı atışları sonucu Hırvatistan'ın Brezilya'yı eleyerek yarı finale yükselmesi, spor kamuoyuna damga vurdu.

brezilya-kediyi-tutup-yere-firlatti-1.jpg

KEDİYİ ALIP YERE FIRLATTI

Brezilya'nın Dünya Kupası'ndan erken elenmesi kadar Brezilya milli takım takım görevlisinin bir kediye yaptığı kötü muamele de gündemi meşgul eden bir başka konu oldu.

Hırvatistan maçından bir gün önce düzenlenen basın toplantısında futbolcu Vinicius Junior gazetecilerin sorularını yanıtlamak üzere kamera karşısına geçti.

Basın toplantısının ilk dakikalarında masaya çıkan bir kedi herkesin odak noktası oldu. Kediyi önce bir süre seven Brezilya milli takımının basın sorumlusu Vinicius Rodriguez, daha sonra kediyi kaba bir şekilde masadan alıp yere fırlattı.

brezilya-kediyi-tutup-yere-firlatti-2.jpg

HAYVANA KÖTÜ MUAMELEYE 200 BİN DOLARLIK DAVA

Arjantin'de yayımlanan El Grafico dergisinde yer alan habere göre, bir grup sivil toplum örgütü ile Brezilya Hayvanları Koruma ve Savunma Ulusal Forumu, bu davranışa karşılık Brezilya Futbol Konfederasyonu aleyhine 1 milyon reallik (200 bin dolar) dava açtı.

Davacılar, kamuoyundan özür dilenmesi ve konfederasyon çalışanlarının çevre koruma ve hayvan bakımı konularından eğitilmesini de talep etti. Brezilya milli takımı Dünya Kupası çeyrek finalinde Hırvatistan'a penaltı atışları sonucunda yenilmişti.

brezilya-kediyi-tutup-yere-firlatti-3.jpg

brezilya-kediyi-tutup-yere-firlatti-4.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN