Dünya Kupası'na veda: 974 Stadı'nın sökümü başladı

Dünya Kupası'na veda: 974 Stadı'nın sökümü başladı

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası için oluşturulan 974 Stadı’nda söküm işlemleri başladı. Son olarak da Brezilya-Güney Kore maçına ev sahipliğini yapan stadyum, sökülmesinin ardından ise Tunus’a götürülecek.

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda karşılaşmaların oynandığı statlardan birisi olan 974 Stadı’nda söküm işlemleri başlatıldı. Katar’ın denizcilik ve ticaret mirasından esinlenilip konteynerlerden tasarlanan 974 Stadı, Son 16 Turu’nda gerçekleşen Brezilya-Güney Kore karşılaşması ile birlikte hizmetini tamamlamış oldu. Kupa tarihinin ilk sökülebilir stadı olan 974, ismini de stadın inşası sırasında kullanılan konteyner sayısından alıyor.

Tüm bunlar ile birlikte bu sayı, Katar’ın uluslararası telefon kodunu temsil ediyor. Söküm işlemleri başlanan 974 Stadı, bunların ardından ise Tunus’a götürülerek burada yeniden inşası yapılacak. Katar, 974 Stadı’nı Tunus’a hediye ettiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN