Evcil hayvanı olanlar dikkat! Çip taktırmayanları ağır para cezası bekliyor!

Evcil hayvanı olanlar dikkat! Çip taktırmayanları ağır para cezası bekliyor!

Evcil hayvanlara çip taktırma zorunluluğu 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla sona eriyor fakat stok sıkıntısı ve yoğunluk nedeniyle evcil hayvan sahipleri çip taktırma işlemini gerçekleştiremedi. Son gün tarihinin uzatılacağına dair henüz bir gelişme yaşanmadı. Tarihin değişmemesi durumunda evcil hayvanına çip taktırmayan vatandaşlar para cezasına çarptırılacak. İşte, evcil hayvana çip taktırmamanın cezası...

Kedilere ve köpeklere çip dönemi 1 Ocak 2023 itibarıyla zorunlu hale geldi. Evcil hayvanlara çip taktırma için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tanınan süreç sona eriyor.

evcil-hayvanlara-cip-taktirmak-zorunlu-mu.jpg

EVCİL HAYVANLARA ÇİP TAKTIRMAMANIN CEZASI NE KADAR?

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile 'Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmeliğe' göre 2022 senesinin sonuna kadar mikroçip taktırmayanlara idari para cezası uygulanacak.

'Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik' gereği evcil hayvan sahibi olan vatandaşların en geç 31 Aralık 2022 tarihine kadar evcil hayvanına mikroçip taktırma zorunluluğu geldi.

31 Aralık 2022 tarihine kadar kayıt işlemlerini yaptırmayanlara 3 bin 642 TL idari para cezası verilecek.

evcil-hayvanlara-cip-taktirma-nasil-yapilir.jpg

EVCİL HAYVANLARA ÇİP TAKTIRMA SÜRESİ UZAYACAK MI?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 31 Aralık 2022 günü dolacak evcil hayvanlara çip takma zorunluluğunda sürenin uzayıp uzatılmayacağı sorusuna yanıt verdi.

"Bir bakacağız ona, yani şu ana kadarki rakamların genel gidişatına da bakarak değerlendireceğiz" diyen Bakan Kirişci, "Çip taktırma süresi uzatılabilir mi?" sorusuna ise, "Olabilir" yanıtını verdi.

vahit-kirisci-evcil-hayvanlara-cip-taktirma-zorunlulugu.jpg
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN