Futbolu bırakan Mesut Özil ilk kez konuştu

Futbolu bırakan Mesut Özil ilk kez konuştu

Real Madrid, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir’de forma giyen Mesut Özil futbola veda ettiğini açıklamasının ardından ilk kez konuştu. Kariyeri boyunca yaşadıklarını anlatan Özil verdiği samimi röportajda, kalbindeki takımın Fenerbahçe olduğunu söyledi.

114 gol ve 222 asisti olan futbolcu sevenlerine kötü haberi verdikten sonra ilk kez konuştu. Futbol hayatında bencil oynamadığını dile getiren Özil, “En zevklisi takım olarak maçı kazanmaktı. Takım arkadaşlarımı parlatmak hoşuma gidiyordu” dedi.

‘DÜNYA KUPASI’NI KAZANMAK İNANILMAZDI’

Kariyeri boyunca unutamadığı anısının Dünya Kupası’nı kazanmak olduğunu söyleyen Özil, “Çocukluğumu hatırlıyorum. Bana asla başaramayacağımı, futbol oynamak için çok zayıf olduğumu söylediklerini hatırlıyorum. Ama ben dinlemedim ve kendime odaklandım. Schalke ile ilk profesyonel sözleşmemi imzaladığımda ve ilk Bundesliga maçıma çıktığımda, kendimi aya inmiş gibi hissettim. Daha sonra Real Madrid için oynamak ve Dünya Kupası’nı kazanmak gibi inanılmazdı” şeklinde konuştu.

34 yaşında emekli olan ünlü futbolcu neden erken emekli olduğuna dair ise, son dönemde sahada takımına istediği gibi destek verememesinin sebep olduğunu söyledi.

REAL MADRİD’E TRANSFER

Kariyeri boyunca gol, asist, şampiyonlukların değil de insanlara yardım etmenin daha gurur verdiğini söyleyen Özil, Real Madrid’e transfer sürecini şöyle anlattı:

“O dönem Werder Bremen’e teklifler vardı. Real Madrid ve Barcelona en ciddi iki kulüptü. Tercihimi yapmama sebep olan tek kişi ise Jose Mourinho oldu. Bana VIP bir tur düzenledi. Kulübün her yerini gezdirdi, planlarını anlattı. Tüylerim diken diken olmuştu. Barcelona ile de görüştüm ancak coşku daha azdı. Guardiola benimle tanışmadı bile. Oysa bu görüşmelerden önce Barcelona’nın tarzını daha çok seviyordum ve orada oynayabileceğimi düşünüyordum. Mourinho, kararımı vermemdeki en önemli faktör oldu”

‘BİTTTİĞİNİ O AN ANLADIM’

Cristiano Ronaldo’nun kendisi için tüm zamanların en iyi oyuncusu olduğunu belirten Özil, Real Madrid’ten ayrılırken çok üzüldüğünü dile getirdi. Ayrıldığı günü anlatan Özil, “Havalanındaki halimi hatırlıyorum da… Uçak hareket edince ağlamaya başlamıştım. Bittiğini o an anladım. Ancak ayrılık vakti gelmişti. Florentino Perez ile menajerim ve babam arasında bir tartışma yaşanmıştı ve gitmezsem oynamam zor görünüyordu. Keşke farklı bir şekilde çözebilseydik” şeklinde konuştu.

KALBİMDEKİ KULÜP: SCHALKE 04 VE FENERBAHÇE

Kalbindeki takımın ise Almanya’da hep Schalke 04, Türkiye’de ise Fenerbahçe olduğunu söyleyen Özil, “Çocukken en sevdiğim iki kulüptü. İkisinde de oynamak büyük onurdu” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN