Gazi Koşusu'nun kazananı belli oldu

Gazi Koşusu'nun kazananı belli oldu

Koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıl aradan sonra ilk kez seyircili yapılan Gazi Koşusu vatandaşlar tarafından büyük coşkuyla izlendi. Nefes kesen mücadelenin kazananı ise belli oldu. 96. kez Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adıyla gerçekleştirilen ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen at koşusunun kazananı kim? Gazi Koşusu'nun kazananı kim? Gazi Koşusu'nu kim kazandı? İşte Gazi Koşusu'nun kazananı...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen ve Türk at yarışçılığının derbisi olarak gösterilen Gazi Koşusu’nun yapılacağı Veliefendi Hipodromu tarihi günlerinden birini yaşadı.

Pandemi nedeniyle iki yıldır seyircisiz düzenlenen yarış için hipodroma gelen vatandaşlar, Türkiye Jokey Kulübü tarafından düzenlenen etkinliklerde keyifli anlar yaşadı.

"GURUR KAYNAĞI"

Yarışlar için Veliefendi Hipodromu’na ailesiyle birlikte gelen Gökhan Tatar isimli yarışsever yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Abimin çocukları ile geldik. Sanırım hipodromdaki en genç taraftarlar kendileri. Bu tarz organizasyonlar çok güzel.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına düzenlenen bu koşuyu izlemek bizim için gurur ve kıvanç kaynağı olacak.

Halkımızın bu tarz organizasyonlara duyarlı davranması insanı ziyadesiyle mutlu ediyor. İnşallah eğlenceli bir yarış olur."

kosu.pngVatandaşlar hatıra fotoğrafları çektirerek günü ölümsüzleştirdi

"2 YILDIR GELEMİYORDUK"

Gazi Koşusu’nu yıllardır kaçırmadığını aktaran Duran Şarkbülbülü, şunları söyledi:

"Her sene geliyorum. Pandemiden dolayı seyirci alamadıkları için 2 yıldır gelemiyorduk. Bu sene hanımı da aldım geldim. Düzenli olarak yarışları takip ediyorum. Final Dance safkanı açık ara yarışı alır. Etkinlikler çok güzel."

"BU KADAR ELİT İNSANIN BİR ARAYA GELDİĞİ BİR SPOR YOKTUR"

Yarışlar için Pendik’ten geldiğini ifade eden Volkan Dursun ise duygularını şu sözlerle aktardı:

"Yaklaşık 20 yıldır at camiasının içindeyim. Benim için bir spor. Çok güzel bir ortam var. Şu an aileler, çocuklarla festival havasında geçiyor. Bu kadar güzel elit insanların bir araya geldiği bir spor yoktur.

Sabah 10.30’da geldik, yemeğimizi yedik, yarışları izliyoruz. Gazi Koşusu’nda bir tahminim yok, bütün atların ayakları düz bassın kim hak ediyorsa o kazansın."

Veliefendi Hipodromu’na gelen vatandaşlar tribünler ve hipodrom kenarındaki yerlerini alarak heyecanla yarışları takip etti.

96. Gazi Koşusu'nu Emrah Karamazı'nın sahibi olduğu, jokeyliğini Özcan Yıldırım'ın yaptığı "Secret Power" isimli safkan kazandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN