Göztepe, Trendyol Süper Lig’de sezona istediği başlangıcı yapamadı. Yaz transfer döneminde kadrosunda geniş çaplı değişime giden sarı-kırmızılılar, ilk 5 haftada 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle yalnızca 2 puan topladı.

İlk haftada Samsunspor ile 3-3 berabere kalan Göztepe, ardından Gençlerbirliği’ne 1-0, Galatasaray’a 3-2 ve Gaziantep FK’ye 4-2 mağlup oldu. İzmir ekibi, 5. haftada Corendon Alanyaspor deplasmanında 2-2 berabere kalarak yine galibiyete ulaşamadı. Böylece ligde henüz maç kazanamayan tek takım Göztepe oldu.

Savunmadaki sorunlar da kötü gidişatta belirleyici oldu. Geçen sezon ligin en az gol yiyen ikinci takımı olan sarı-kırmızılılar, bu sezon 5 maçta kalesinde 13 gol görerek bu alanda ligin en kötü istatistiğine sahip oldu.

Yeni transferlerden kaleci Luka Gugeshashvili, Gaziantep FK maçında ilk yarıda 4 gol yemesinin ardından oyundan alındı. Taraftarlarla yaşadığı gerginlik ve sosyal medya paylaşımı sonrası Gürcü kaleci yönetim kurulu kararıyla kadro dışı bırakıldı.

Savunmaya transfer edilen Noah Sonko Sundberg ise sezon öncesinde Trabzonspor ile oynanan hazırlık maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle ligde forma giyemedi. Hücumda Sinclair Armstrong ve Andre Henrique ile sol bek Richard Akonnor daha fazla süre alırken diğer yeni transferler ağırlıklı olarak ikinci yarılarda oyuna dahil edildi.

Rakip fileleri 9 kez havalandıran Göztepe, 6. haftada 20 Eylül Pazar günü Çaykur Rizespor’u ağırlayacak.
