İnci ve kardeşi Buket'ten boccede dünya ve Avrupa şampiyonalarında 10 altın madalya

İnci ve kardeşi Buket'ten boccede dünya ve Avrupa şampiyonalarında 10 altın madalya

FRANSA'nın Rumilly şehrindeki '2023 Dünya Kadınlar ve Karışık Bocce (Volo) Şampiyonası'na katılan İnci Ece Öztürk (26) 'Basamak’ branşında altın ve 'Karışık Röle' branşında da gümüş madalya kazanırken, kardeşi Buket Öztürk (21) ise 'Altın Nokta' branşında dünya ikincisi oldu. Milli takım kariyerleri boyunca toplam 10 altın madalya kazanan kardeşlerden Buket Öztürk, "Bazı branşlarımızda bir madalya bile gelmezken, ülkemize, aynı evden birçok madalya kazandırdık. Bu da bizi gururlandırıyor" dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Spor Bilimleri Fakültesi'nde doktora öğrencisi İnci Ece Öztürk ile BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi'nde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde lisans öğrencisi olan Buket Öztürk kardeşler, Bocce A Milli Takımı ile katıldıkları dünya şampiyonasında 5 yılda toplam 4 altın ve 5 gümüş madalya ve Dünya Kupası'nda şampiyonluk kazandı.

bocce.jpg

Öztürk kardeşler ayrıca Avrupa Şampiyonası'nda toplam 2 altın, 2 gümüş madalya ve Akdeniz Oyunları Şampiyonası'nda 3 altın madalyanın sahibi oldu. Fransa'nın Rumilly şehrinde düzenlenen '2023 Dünya Kadınlar ve Karışık Bocce (Volo) Şampiyonası'nda İnci Ece Öztürk 'Basamak' branşında altın madalya ve 'Karışık Röle' branşında gümüş madalya kazanırken, kardeşi Buket Öztürk ise 'Altın Nokta' branşında dünya ikincisi oldu.

bocce1.jpg
10 yıllık milli takım kariyeri boyunca, bocce sporunda 1 Dünya Kupası Şampiyonluğu kazanan ve 2'si Dünya Şampiyonası, 2'si Avrupa Şampiyonası ve 2'si Akdeniz Oyunları Şampiyonası olmak üzere toplam 6 altın madalyası bulunan İnci Ece Öztürk, 2022'de Fransız kulübü Rives de Saône'a transfer oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN