İran teknik direktörü Queiroz’dan gazeteciye tokat gibi yanıt! Dut yemiş bülbüle döndü: "İngiltere ve ABD tüm kadınları..."

İran teknik direktörü Queiroz’dan gazeteciye tokat gibi yanıt! Dut yemiş bülbüle döndü: "İngiltere ve ABD tüm kadınları..."

İran'ın Portekizli teknik direktörü Carlos Queiroz, BBC İran muhabirinin kendisine İran'daki olaylar hakkında soru sormasına tepki göstererek İngiltere ve ABD'nin Afganistan'daki tüm kadınları yalnız bıraktığını vurguladı.

Dünyanın dört bir yanındaki futbolseverlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği 2022 Dünya Kupası'nda gruplardaki ikinci maçların heyecanı başladı. Günün ilk müsabakasında B Grubu’nda Galler ile İran, Ahmad bin Ali Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

İlk maçta İngiltere'ye 6-2 mağlup olan İran, Galler'i 2-0 mağlup ederek gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj yakaladı. İran gruptaki son karşılaşmada ABD ile karşılaşacak. Karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan İran'ın Portekizli teknik adamı Carlos Queiroz, BBC İran muhabirine verdiği dersle dikkatleri üzerine çekti.

Mahsa Amini protestoları: İran Milli Takımı'ndan göstericilere destek - 1

BCC MUHABİRİNE AFGANİSTAN HATIRLATMASI

Kendisine ve futbolcularına sürekli İran'daki protestoların sorulmasından bunalan İran Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Queiroz, BBC İran muhabiri Shaimaa Khalil'e gösterdiği tepkiyle adından söz ettirdi.

ABD VE İNGİLTERE TÜM KADINLARI YALNIZ BIRAKTI

BCC İran muhabirinin sorusuna sert çıkan tecrübeli teknik adam, İngiltere ve ABD'nin Afganistan'daki tüm kadınları yalnız bıraktığını vurgulayarak "Neden Gareth Southgate'e 'Afganistan'ı ve tüm kadınları yalnız bırakan İngiltere ve ABD hakkında ne düşünüyorsun' diye sormuyorsunuz?" dedi.

İranlı forvet Mehdi Taremi'ye Mahsa Emini'nin polis gözetimindeyken hayatını kaybetmesini protesto edenlere bir mesaj verip vermeyeceği sorusundan rahatsız olan Queiroz, "Siyasi sorular sormaya devam etmek adil mi? Bu basın özgürlüğüdür, cevap vermemek ve konumumuza saygı duyulmasını beklemek bizim hakkımızdır." diye konuştu.

Mahsa Amini protestoları: İran Milli Takımı'ndan göstericilere destek - 5

"BİZ BASKI ALTINDA DEĞİLİZ"

Basın toplantısına katılan Portolu yıldız Taremi ise, "Daha önce bu tür sorulara cevap vermeyeceğimi söylemiştim ama bu sefer yanıtlayacağım. Biz baskı altında değiliz. Bir futbol turnuvasında futbola saygı gösterilmeli ve futbolla ilgisi olmayan her şey bir kenara bırakılmalı." dedi.

İranlı oyuncular, İngiltere ile oynadıkları ve 6-2 yenildikleri gruptaki ilk maçlarının seremonisinde milli marşlarını söylemeyerek protestolara katılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda ilk maçta İngiltere ile karşı karşıya gelen İran Milli Takımı futbolcuları İran Milli Marşı'nı söylememişti.

Katar’ın Khalifa Uluslararası Stadı’nda İran-İngiltere karşılaşması öncesinde milli marş çalınırken, ilk 11’deki tüm futbolcuların sessiz kalması sosyal medyada gündem olmuştu.

İranlı futbolcuların milli marşı okumamaları ülkede devam eden Mahsa Amini gösterilerine destek olarak yorumlanmıştı. İngiltere karşılaşması öncesi gazetecilere konuşan Milli Takım Kaptanı Ehsan Hajsafi, ülkede devam eden gösterilere ilişkin, “Halkımızın mutlu olmadığını ve ülkemizde sorunlar olduğunu kabul etmeliyiz. Her şeyden önce, İran'daki tüm yaslı ailelere taziyelerimi sunmak istiyorum. yanlarında olduğumuzu, onları desteklediğimizi ve onlara sempati duyduğumuzu bilmeliler" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN