İran'da başörtüsüne yeni düzenleme: Yakın bir zamanda açıklanacak

İran'da başörtüsüne yeni düzenleme: Yakın bir zamanda açıklanacak

İran’ın zorunlu başörtüsü üzerine yasal düzenleme yapacağı öğrenildi. İran Genel Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, zorunlu başörtüsü uygulamasına ilişkin çalışma yapıldığını ve yakın bir zamanda sonucun açıklanacağını söyledi. Muntazeri, "“Anayasaya bağlı kalarak karar alacağız. Çalışmalar 15 gün içerisinde sonuçlanacaktır” dedi.

İran Genel Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, ülkede Mahsa Amini’nin hayatını kaybetmesi sonrası başlayan zorunlu başörtüsü protestoları devam ederken, ülkede başörtüsü konusunda çalışma başlattıkları söyledi.

2 HAFTA İÇİNDE SONUÇLANACAK

İran devlet televizyonunun haberine göre, Muntazeri, İran Meclisi ve Devrim Yüksek Konseyi’nin başörtüsü konusunda yasal bir düzenleme üzerinde çalıştığını ve yakın bir zamanda sonucun açıklanacağını belirterek, “Anayasaya bağlı kalarak karar alacağız. Çalışmalar 15 gün içerisinde sonuçlanacaktır” diye konuştu.

MAKUL ÇÖZÜM YOLLARI ARIYORLAR

Mahsa Amini’nin gözaltına alınmasına neden olunan “ahlak polisliği” hakkında yorumda bulunan Muntazeri, uygulamayı “sosyal güvenlik polisliği” şeklinde adlandırarak, “Yargı olarak sosyal güvenlik polisliğini sonlandırmak gibi bir niyetimiz yok. Elbette yaşanan son olaylardan sonra güvenlik ve kültür merkezlerimiz soruna daha makul çözüm yolları arıyorlar” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN