Kanarya’yı golcüler sırtladı

Kanarya’yı golcüler sırtladı

Süper Lig’in 26’ncı haftasında Alanyaspor’u 3-1’le deviren Fenerbahçe, hücum parametrelerinde ligin zirvesinde yer aldı. Sarı-Lacivertli forvetler, rakip filelere toplam 50 gol bırakırken Süper Lig’de mücadele eden diğer 18 takımın 17’sinden daha fazla gol sevinci yaşadı.

Spor Toto Süper Lig’e verilen milli ara öncesinde Corendon Alanyaspor’u 1-0 geriye düştüğü maçta 3-1’lik skorla mağlup etmeyi başaran Fenerbahçe, hücum parametreleri konusunda Süper Lig’de zirveye yerleşti. Puan tablosunda lider Galatasaray’ın Konyaspor karşısında aldığı mağlubiyet sonrası, Alanya’yı devirerek eksik maçına rağmen puan farkını azaltmayı başaran Fenerbahçe, hücum konusunda rakiplerine fark attı.

Teknik direktör Jorge Jesus’un öğrencileri geride kalan maçlarda 81 net gol pozisyonu buldu. Kanarya ayrıca 52.89 gol beklentisi ile ligi bu alanda başı çekerken, rakip filelere bıraktığı 61 golle de adını zirveye yazdırdı. 61 golle Süper Lig’in en skorer takımı olan Fenerbahçe’nin gollerinin yüzde 82’si hücum oyuncularından geldi. 50 gole imza atan Sarı-Lacivertli forvetler, Galatasaray’dan 1, Beşiktaş’tan 5, Trabzonspor’dan 11, Başakşehir’den ise 16 gol fazla attı. 26 haftalık süreçte Sarı-Lacivertlilerin ileri ucunda görev oyuncular, hem sayı hem de oran olarak takımlarının attığı gole en fazla katkı yapan hücumcular oldular.

Fenerbahçeli golcülerin toplam gole katkısı yüzde 82’ye ulaştı. Enner Valencia 25 kez fileleri havalandırırken, Michy Batshuayi 10, Joshua King 4, Diego Rossi 3, Emre Mor 2, Joao Pedro, Serdar Dursun ve eylül ayında Augburg’a kiralanan Mergim Berisha 1’er gol kaydetti.

Fenerbahçe’nin forvetleri ayrıca, 51 gollü Adana Demirspor dışındaki tüm takımlardan daha fazla gol attı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN