Konferans Ligi’nde final heyecanı

Konferans Ligi’nde final heyecanı

UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinde Fiorentina ile West Ham United, bugün Çekya’nın başkenti Prag’da karşı karşıya gelecek. West Ham United 42, Fiorentina ise 22 senedir süren kupa hasretini sonlandırmak için sahaya çıkacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Avrupa futbolunun üç numaralı organizasyonu UEFA Konferans Ligi’nde final heyecanı bugün yaşanacak. İtalyan temsilcisi Fiorentina ile İngiliz ekibi West Ham United, Çekya’nın başkenti Prag’daki Eden Arena’da oynanacak final müsabakasında karşı karşıya gelecek.

TSİ 22.00’da başlayacak mücadeleyi İspanyol hakem Carlos del Cerro Grande yönetecek. Bugün oynanacak karşılaşmada West Ham United 42, Fiorentina ise 22 senedir süren kupa hasretini sonlandırmak için mücadele edecek.

İngiliz ekibi West Ham, son kupa zaferini 1980-1981 sezonunda kazandığı İngiltere Championship şampiyonluğu ile yaşamıştı. İtalyan temsilcisi Fiorentina ise 2000-2001 sezonunda elde ettiği İtalya Kupası şampiyonluğundan bu yana kupa kazanamadı. Öte yandan 1998/1999 sezonunda sona eren UEFA Kupa Galipleri Kupası’nda Fiorentina 1961 yılında, West Ham United ise 1965 senesinde mutlu sona ulaşmıştı.

West Ham United, bu sezon Konferans Ligi’nde 14 maçta 13 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederken, hiç yenilmedi. Oynadığı 14 karşılaşmada 33 gol atan West Ham, kalesinde ise 8 gole engel olamadı. Fiorentina, bu sezon Konferans Ligi’nde çıktığı 16 karşılaşmada 11 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Oynadığı 16 maçta 38 gol kaydeden Fiorentina, bu sezon Konferans Ligi’nin en skorer takımı olmayı da başardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN