Kupa beyi Muslera

Kupa beyi Muslera

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluğu garantileyen Cimbom’da kaleci Muslera’nın kupakoleksiyonu dikkat çekiyor. Galatasaray’da 12. sezonunu geçiren Fernando Muslera, SüperLig’de Şenol Güneş’e ait olan en fazla şampiyonluk gören kaleci rekoruna da ortak oldu.

Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonunu MKE Ankaragücü karşısında aldığı 4-1’lik galibiyetin ardından garantileyen Galatasaray’da, takım kaptanı Fernando Muslera’nın kupa koleksiyonu dikkatleri çekiyor. Sarı-Kırmızılı takımda 12.sezonunu geçiren başarılı kaleci, geçmiş sezonda yaşadığı tarihi başarılara bu sezonu şampiyon olarak tamamlayarak bir yenisini daha ekledi.

Süper Lig’de en fazla maça çıkan yabancı futbolcu unvanına sahip olan Uruguaylı kaleci, Galatasaray formasıyla 5 Süper Kupa kazanırken 4 kez de Türkiye Kupası’nı kazanma başarısı göstermişti. Sarı-kırmızılı forma altında 6. şampiyonluğunu yaşayan 36 yaşındaki Muslera, Süper Lig’de Şenol Güneş’e ait olan en fazla şampiyonluk gören kaleci rekoruna da ortak oldu.

Bu sezon bazı maçlarda gösterdiği performans nedeniyle eleştirilere maruz kalsa da sezon genelinde üst düzey bir performans gösteren Uruguaylı kaleci teknik direktör Okan Buruk’un ilk 11’inde vazgeçilmezlerden oldu. Fernando Muslera, bu sezon Süper Lig’de görev aldığı 32 maçın 15’inde kalesini gole kapatma başarısı gösterdi. Şampiyon Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in geride kalan bölümünde kalesini en iyi koruyan takım oldu.

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig’de çıktığı 34 karşılaşmada kalesinde sadece 27 gol gördü. Takım defansının da büyük katkısının olduğu bu istatistikte kaleci Muslera’nın da etkisi büyük oldu. Ligde en az gol yiyen takım olmasına karşın en fazla gol atan ikinci takım da olan Galatasaray, 84 gol bulan Fenerbahçe’nin ardından 77 kez rakip fileleri havalandırarak en fazla gol atan ikinci takım oldu. Teknik direktör Okan Buruk’un futbol anlayışını sahaya iyi yansıtması ve oyuncuların uygun profilde transfer edilmesi, şampiyonluğun en büyük etkeni oldu.

Galatasaray, sezon öncesinde kadrosuna dahil ettiği futbolcuların çoğundan üst düzey verim aldı. Sezon başında transfer edilen Mauro Icardi, Milot Rashica, Dries Mertens, Abdülkerim Bardakcı, Sergio Oliveira ve Lucas Torreira ilk 11’in değişmez isimleri olurken, Leo Dubois, Juan Mata, Fredrik Midtsjö ve Kazımcan Karataş da görev aldıkları sürelerde sarı-kırmızılı formayı başarılı bir şekilde terletti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN