Kupa finali öncesinde istenmeyen görüntüler: Taşlı sopalı kavga

Bu akşam İstanbul'da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası final karşılaşması öncesinde Yukatel Kayserispor ile Demir Grup Sivasspor taraftarları arasında istenmeyen olaylar yaşandı. TEM Otoyolu Sakarya geçişinde, dinlenme tesisinde karşılan iki takım taraftarları arasında sözlü başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 8 kişi yaralandı.

Ziraat Türkiye Kupası bu akşam İstanbul İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayla beraber 60. kez sahibini bulacak. Yukatel Kayserispor ile Demir Grup Sivasspor bu tarihi kupanın sahibi olabilmek için sahaya çıkacak.

Karşılaşma öncesinde TEM Otoyolu Sakarya geçişinde, dinlenme tesisinde karşılan Kayserispor ve Sivasspor taraftarları arasında istenmeyen görüntüler yaşandı. İki takım taraftarlarının sözlü başlayan tartışma, taşlı- sopalı kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 8 kişi yaralanırken, taraftarları taşıyan otobüsler zarar gördü. Kavga anları saniye saniye cep telefonu kamerasına yansıdı.

kavga-2.jpg

Olay, TEM Otoyolu Hendek geçişinde bulunan dinlenme tesisinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finali için Kayserispor ile Sivasspor maçına giden taraftarlar dinlenme tesisinde karşılaştı.

kavga-4.jpg

İki takım taraftarları arasında sözlü başlayan tartışma fiziksel müdahaleye dönüşünce bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Kavgayı güçlükle ayıran ekipler, taraftarları aralıklarla İstanbul’a gönderdi. Tekrardan kavgaya başlayan taraftarlardan yaralanan 8 kişi Akyazı Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken taraftarları taşıyan otobüsler zarar gördü.

kavga-5.jpg

Kavganın yanlış bir şey olduğunu belirten Kayserili Ahmet Kaya, “Bunlara ben hiç razı değilim. Futbol bu, futbolda kim kazanırsa alkışlamak lazım. İki şehir yan yana, komşu. Böyle şey olmaması lazım. Ayıp bir şey” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

İki takım arasında 17 Eylül 1967 tarihinde Kayseri Atatürk Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada çıkan olaylar sonucunda 43 taraftar hayatını kaybederken yüzlerce futbolsever de yaralanmıştı. Taraftarların neden olduğu olaylar sonucunda iki takıma da 17 maç saha kapama cezası verilirken takımların 5 yıl boyunca aynı gruplarda futbol oynaması yasaklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN