Mbappe’den yapay zekayla üretilen 'diktatör' görsellerine tepki: Beni insanları öldüren kişilerle karşılaştırıyorlar

Mbappe’den yapay zekayla üretilen 'diktatör' görsellerine tepki: Beni insanları öldüren kişilerle karşılaştırıyorlar

Fransa Milli Takımı’nın yıldızı Kylian Mbappe, Dünya Kupası sırasında sosyal medyada yayılan ve kendisini diktatör olarak tasvir eden yapay zeka üretimi görsellere tepki gösterdi. Bazı paylaşımları mizahi bulduğunu belirten Mbappe, insanları öldüren veya milyonlarca kişinin acı çekmesine neden olan tarihi figürlerle karşılaştırılmasından rahatsız olduğunu söyledi.

Fransız yıldız Kylian Mbappe, Dünya Kupası sırasında sosyal medyada gündem olan yapay zeka üretimi görseller hakkında açıklamalarda bulundu. Askeri üniformayla veya tahtta oturan bir hükümdar gibi gösterildiği paylaşımların bir bölümünü şaka olarak değerlendiren Mbappe, büyük trajedilerle ilişkilendirilen tarihi isimlerle yan yana getirilmesine ise tepki gösterdi.

“İŞİN KOMİK BİR TARAFI VAR”

France Football dergisine konuşan Mbappe, sosyal medyada dolaşıma giren görsellerin bazılarının kötü niyet taşımadığını düşündüğünü belirterek şunları söyledi:

“İşin komik bir tarafı var. Çünkü bazı insanların bunu gerçekten kötü niyet taşımadan yaptığını hissediyorsunuz.”

“DAHA AZ KOMİK BİR TARAFI DA VAR”

Ancak görsellerde kendisinin tartışmalı tarihi figürlerle karşılaştırılmasına ayrı bir parantez açan Fransız yıldız, bu kişilerin geçmişte yol açtığı acılara dikkat çekti.

Mbappe, “Ama bunun daha az komik bir tarafı da var. Çünkü bazı kişilerin tarih boyunca ne kadar büyük zararlara yol açtığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BENİ İNSANLARI ÖLDÜREN KİŞİLERLE KARŞILAŞTIRIYORLAR”

Söz konusu benzetmelerden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Mbappe, şöyle devam etti:

“Beni insanları öldüren veya milyonlarca insanın acı çekmesine neden olan kişilerle karşılaştırıyorlar... Hayatım boyunca böyle bir şey yaptığımı sanmıyorum. Dolayısıyla meselenin farklı yönleri var.”

Haberde, Lionel Messi’yi geride bırakarak 22 golle Dünya Kupası tarihinin en çok gol atan futbolcusu olduğu belirtilen Mbappe’nin, şaka amacıyla yapılan bazı paylaşımların tarihsel bilinç eksikliğini de ortaya koyduğunu düşündüğü aktarıldı.

DEMBELE’NİN “MOBUT” LAKABINA AYRI PARANTEZ

Mbappe’ye, Fransa Milli Takımı’ndan takım arkadaşı Ousmane Dembele’nin eski Zaire Devlet Başkanı Mobutu Sese Seko’ya gönderme yaparak kendisine “Mobut” lakabını taktığı da hatırlatıldı.

Fransız yıldız, Dembele’nin kullandığı lakabı sosyal medyada karşılaştığı diğer benzetmelerden ayrı değerlendirdi.

Mbappe, “Osman’la durum farklı. Bu lakabı sosyal medyadan aldı ama onun açısından bu sadece bir şaka” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN