Merve’nin gözü olimpiyat altınında

Merve’nin gözü olimpiyat altınında

Azerbaycan’da düzenlenen 26’ncı Dünya Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Merve Dinçel, tatamiye damga vurdu. Gözünü olimpiyat altının diken Dinçel “Olimpiyatlara gideceğiz. Burada olduğu gibi olimpiyatlarda da altın madalya istiyorum” dedi.

Milli tekvandocu Merve Dinçel, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen 26. Dünya Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak, dünya şampiyonu oldu. Kadınlar 49 kiloda mücadele eden milli sporcu Merve Dinçel, ferdi olarak yarışan Elizaveta Ryadninskaya’yı ve Suudi Arabistan’dan Dünya Ali Abutaleb’i yenerek çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde Kazakistan’dan Botakoz Kapanova’yı 2-0’lık skorla mağlup etmeyi başaran Dinçel, yarı finale İspanya’dan Adriana Cerezo Iglesias ile karşılaştı. Yarı finalde rakibini 2-0’lık skorla saf dışı bırakan milli sporcu Dinçel, altın madalya için Tayland’dan Panipak Wongpattanakit ile finalde kozlarını paylaştı. Nefes kesen mücadele rakibini 2-1 yenen milli sporcu Dinçel, altın madalyanın sahibi oldu. Merve Dinçel, yaptığı açıklamada, dünya şampiyonu olduğu ve bunu da kardeş ülkede başardığı için büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi.

2022’de de Avrupa şampiyonluğu elde ettiğini hatırlatan Dinçel, hedefini olimpiyat altını olarak belirlerken “Bu sene kardeş ülkemizde dünya şampiyonu oldum. Bunun için ayrıca gururluyum. Her şey çok güzeldi. Seneye olimpiyatlar var. Bunlar olimpiyat için birer basamak. Buradan aldığımız puanlarla olimpiyatlara gideceğiz. Buradaki gibi inşallah olimpiyatlarda da altın madalya kazanmak istiyorum. Bunun için çalışıyorum. Gerisi Allah’tan.” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN