Messi kupaya rekorlarla koşuyor

Messi kupaya rekorlarla koşuyor

2022 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Hırvatistan’ı saf dışı bırakan Arjantin, Lionel Messi önderliğinde finale yükseldi. 35 yaşındaki yıldız, turnuva tarihinde en fazla forma giyen futbolcu rekoruna ortak olurken Gabriel Batistuta’nın gol rekorunu da geride bıraktı.

Dünya Kupası yarı finalinde Hırvatistan’ı 3-0 mağlup eden Arjantin, ilk finalist oldu. Arjantin, 32. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Lionel Messi, ağları buldu. Golden 5 dakika sonra sahneye çıkan Alvarez, rakiplerini ipe dizerek skoru 2-0’a getirdi. 70. dakikada Messi’nin şık çalımlarla ceza alanına taşıdığı topu Alvarez, rakip filelere yolladı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Arjantin, Hırvatistan’ı 3-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Mavi-Beyazlılar bu sonuçlar, 6’ncı kez finale yükselme başarısı gösterdi. 2022 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Hırvatistan karşısında sahaya çıkan Arjantinli Lionel Messi, turnuva tarihinde en fazla forma giyen futbolcu rekoruna ortak oldu. 35 yaşındaki futbolcu, Güney Afrika 2010, Brezilya 2014 ve Rusya 2018’in ardından Katar 2022’de toplam 25 maça çıkarak bu alanda Alman futbolcu Lothar Matthaus’a ait rekoru egale etti.

Hırvatistan karşısında 34. dakikada penaltı atışını gole çeviren Messi, Gabriel Batistuta’yı geride bırakarak 11 golle Dünya Kupası’nda en fazla fileleri havalandıran Arjantinli futbolcu unvanını elde etti. Arjantinli yıldız, aynı Dünya Kupası’nda 5 gol atan en yaşlı futbolcu olarak da tarihe geçti.36 yıllık şampiyonluk özlemine son vermek isteyen Arjantin, turnuvada oynadığı 6. yarı final maçından da galibiyetle ayrıldı.

Tangocular turnuvada son 4 takım arasında yer aldığı 1930, 1978, 1986, 1990 ve 2014’te rakiplerini mağlup ederek finale yükseldi. 1978 ile 1986’da şampiyonluğa ulaşan, 1930, 1990 ve 2014’te ise ikincilikle yetinen Arjantin, Hırvatistan’ı mağlup ederek yarı finaldeki 6. mücadelesinden galip ayrılmış oldu. Rusya 2018’de rakibiyle oynadığı grup maçını 3-0 kaybeden Arjantin, Katar 2022’de aynı skorla sahadan galip ayrıldı. Arjantin, Dünya Kupası’nda oynadıkları maçlarda Hırvatistan karşısında ikinci galibiyetini elde etti. Öte yandan turnuvanın yarı final ve final maçları için tasarlanan resmi top “Al Hilm”, Arjantin-Hırvatistan maçıyla ilk kez kullanıldı. Kupanın geri kalanında “Al Rihla” isimli top kullanılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN