Metehan Güçlü kimdir nerelidir? Fransız devi PSG, Metehan Güçlü'yü kadrosuna kattı

Metehan Güçlü kimdir nerelidir? Fransız devi PSG, Metehan Güçlü'yü kadrosuna kattı

Metehan Güçlü PSG'de. Metehan Güçlü kimdir, nerelidir, hangi takımlarda oynadı? Fransız devi Paris Saint Germain, altyapısından yetiştirdiği Türk futbolcu Metehan Güçlü'yü ara transfer döneminin ardından Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil etmişti. Metehan Güçlü kim, Türk Milli Takımı'nda oynayacak mı? İşte detaylar.

Metehan Güçlü kimdir, PSG'ye nereden geldi? Metehan Güçlü hangi milli takımda oynayacak? Fransız devi Paris Saint Germain Türk genci Metehan Güçlü ile sözleşme imzaladı. Metehan güçlü'nün milli takım tercihi hangisi olacak? PSG, Türk futbolcu Metehan Güçlü'yü ara transfer döneminin ardından Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil etmişti. Metehan Güçlü kimdir, nerelidir, hangi kulüplerde oynadı? Detayları derledik.

METEHAN GÜÇLÜ KİMDİR, NERELİDİR?

Fransız devi Paris Saint Germain, Türk futbolcu Metehan Güçlü'yü kadrosuna kattığını duyurdu. Türkiye'nin U-17, U-18 ve U-19 milli takımlarında da forma giyen 19 yaşındaki santrfor, bugün PSG ile kariyerinin ilk profesyonel sözleşmesine imza attı.

Kulübün resmi internet sitesinden duyurulan haberde Metehan'ın kendisini 2022 yazına kadar PSG'ye bağlayan mukavelenin altına imza attığı ifade edildi.

19-02/22/2380804_810x458.jpg

Paris Saint Germain ile profesyonel sözleşme imzalayan Metehan Güçlü, 2 Nisan 1999 tarihinde Fransa'nın Montfermeil ilinde dünyaya geldi ve 2012 ile 2017 yılları arasında PSG'nin altyapısında oynadı.

19 yaşında olan ve santrfor pozisyonunda görev yapan Metehan, 2012 yılında Fransız kulübünün oyuncu yetiştirme merkezi AS Bondy'e katılmış ve Kylian Mbappe'yle takım arkadaşı olmuştu. PSG'nin U-17 takımında 2016 yılında lig şampiyonluğu yaşayan Türk futbolcu, 21 maçta 25 kez fileleri sarsarak gol krallığına ulaşmıştı. 

PSG-Montpellier maç sonucu: 5-1
Fransa'da lider PSG, sahasında Montpellier'i ağırladı. Oldukça rahat bir maç çıkartan Tuchel'in öğrencileri sahadan 5-1'lik galibiyetle ayrıldı.

ransa Ligue 1'in açık ara lideri Paris St Germain, 17. hafta erteleme maçında sahasında ağırladığı Montpellier'i 5-1 mağlup ederek bir maç eksik olmasına rağmen şampiyonluk yolunda farkı iyice açtı. Paris ekibinde Neymar ve Cavani sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giymedi.

Parc des Princes'teki maçta PSG'ye galibiyeti getiren golleri 13. dakikada Layvin Kurzawa, 45. dakikada müthiş frikik golüyle Angel Di Maria, 73. dakikada Christopher Nkunku, 78. dakikada Vitorino Hilton kendi kalesine ile 79. dakikada Mbappe kaydetti. Montpellier'in tek golü ise 31. dakikada Florent Mollet'ten geldi.

Bir maçı eksik PSG bu sonuçla puanını 65'e çıkartarak en yakın rakibi ile puan farkını 15'e çıkarttı. 38 puanda kalan Montpellier ise 6. sırada bulunuyor.

19-02/22/5c6dab2166a97c487582b487.jpeg

PSG'DEN 301 MİLYONLUK DEV ANLAŞMA

Forma sponsoru Fly Emirates ile kontratı sezon sonu bitecek olan PSG, yine bir havayolu şirketi olan Qatar Airways ile dev bir anlaşmaya hazırlanıyor.

Sezon sonunda forma sponsoru Fly Emirates ile kontratı bitecek olan Fransa Ligue 1 devi PSG, dev bir anlaşma yapmaya hazırlanıyor. Emirates’ten senelik 30 milyon Euro (180 milyon TL) kazanan Paris temsilcisi, yine bir havayolu şirketi olan Qatar Airways ile masaya oturacak. Başkent ekibinin hedefi ise seneliği 50 milyon Euro’dan (301 milyon TL) 10 yıllık bir sözleşme imzalamak. İki tarafın, sezon biter bitmez görüşmelere başlayacağı öğrenildi.

19-02/22/5c6516ed66a97ce802b78603.jpeg

DE JONG İÇİN BOŞ SENET

Katar sermayesinin satın aldığı Fransız kulübü Paris Saint Germain'in, Barcelona'nın 80 milyon euroluk transferi Frenkie de Jong'u son anda Katalanların elinden almaya çalıştığı ortaya çıktı.

Sezon sonunda forma sponsoru Fly Emirates ile kontratı bitecek olan Fransa Ligue 1 devi PSG, dev bir anlaşma yapmaya hazırlanıyor.

Emirates’ten senelik 30 milyon Euro (180 milyon TL) kazanan Paris temsilcisi, yine bir havayolu şirketi olan Qatar Airways ile masaya oturacak. Başkent ekibinin hedefi ise seneliği 50 milyon Euro’dan (301 milyon TL) 10 yıllık bir sözleşme imzalamak. İki tarafın, sezon biter bitmez görüşmelere başlayacağı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN