Olaylı kongrede yeni seçilen başkanı kürsüden indirdiler! Korku dolu anlar gözlerine yansıdı

Olaylı kongrede yeni seçilen başkanı kürsüden indirdiler! Korku dolu anlar gözlerine yansıdı

Bursaspor'un tek başkan adayı olan Recep Günay'ın yönetim listesinin onaylanmasının ardından resmen kulübün yeni başkanı oldu. Konuşmak için kürsüye gelen Recep Günay, kendisine tepki gösteren grup nedeniyle konuşma yapamadan kürsüden inmek zorunda kaldı ve salonu terk etti. İşte, Bursaspor'un olaylı kongresinden detaylar...

2009-10 sezonunda Süper Lig şampiyonu olan ve 2023-24 sezonunda 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele edecek Bursaspor'da başkanlık seçimi yaşandı. Kulübün tek başkan adayı olan Recep Günay, Olağanüstü Kongre'de listesi onaylandı ve resmen başkan oldu. Recep Günay, 1999-2000 sezonunda Bursaspor'un başkanlığını yapmıştı.

bursaspor-baskani-kim-secildi.jpg

BAŞKAN SEÇİLDİ, KONUŞMA YAPAMADI

Recep Günay, başkan seçildikten sonra yaşanan tepkiler sonrası Timsah Park'ı konuşma yapmadan terk etti. Bursaspor'un yeni başkanı, kongrede konuşma yapamadı.

Başkanlık konuşması yapamayan Recep Günay, kongre esnasında yaptığı açıklamada, "Hala Bursaspor'a bir umut ışığı olarak sizleri burada görmekten mutluluk duyarım. Bursaspor'u hukuksal olarak sona geldiğini bildiğimizden bu çalışmaya girdik. Bursaspor, Bursa'nın vazgeçilmezidir. Bursaspor'un yaşaması için mücadele ettik. Bursaspor'un ölümü bizim vicdanımız elvermedi" dedi.

bursaspor-baskani-recep-gunay-kimdir.jpg

"BURSASPOR'A SAHİP ÇIKIN"

Recep Günay, yaptığı açıklamalarda kulübün kapanmaması için aday olduğunu söyledi. Yeni başkan, "Bu Genel Kurul olmasaydı bir daha olmayacaktı. Dernek yönetimsiz kalacaktı. Bursaspor kapanmasın diye aday olduk. Biz bu kulübü yaşatacağız. Bütün Bursa'ya sesleniyorum, Bursaspor’a sahip çıkın" ifadelerini kullandı.

Kulübün kapanmaması için herkesi desteğe çağıran Recep Günay, "Siyasiler, yerel yönetimler, Vali Bey, Belediye Başkanımız, sanayicilerimiz bir araya gelsin. Yönetim kurulu yapın, ekip yapın bize de düşen neyse biz de destek verelim. Bursaspor’a sahip çıkın" dedi.

İTİRAZ EDİLDİ

Bursaspor'da gergin geçen olağanüstü kongrede oylama öncesi üyelerden Ertuğ Toker, başkan adaylığı için Recep Günay'a verilen eski imzaların yeni listede kullanılması ile bazı disiplin kurulu üyelerinin ıslak imzası olmaması nedeniyle kongre divan başkanlığına dilekçeyle itiraz etti.

recep-gunay-ne-is-yapiyor.jpg

BURSASPOR YÖNETİM KURULU

Başkan Recep Günay

ASİL

Ali Ekber Kurtum

Metin Genç

Ersoy Horoz

Turan Cesur

Sedat Topaloğlu

Burak Yağız

Ersel Kuzu

Ali Rıza San

Necati Desovalı

Savaş Sefa

Samet İlhan

İlyas Kaya

YEDEK

Abdülkadir Kargılı

Ali Koç

Ediz Öztürk

Ersin Birnican

Adnan Yazık

Mustafa Dişlon

Mesut Kerimoğlu

DİSİPLİN KURULU

Emre Akçıl

Sungurtekin Öztan

Uğur Hacıoğlu

YEDEK

Yıldırım Hacıoğlu

Ozan Ardalı

Mustafa Şenyurt

TFF

Beyhan Çalışkan

Mehmet Çakman

Ali Sait Adiloğlu

Ünsal Mendi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN