Pekin Paralimpik Kış Oyunları sona erdi: Madalyalarda birinci Çin, ikinci Ukrayna

Pekin Paralimpik Kış Oyunları sona erdi: Madalyalarda birinci Çin, ikinci Ukrayna

Çin'in başkenti Pekin'in ev sahipliği yaptığı 2022 Paralimpik Kış Oyunları sona erdi. Ev sahibi Çin'den sonra en fazla madalya kazanan ülke Ukrayna oldu.

Kış Olimpiyatları’nın 2022 turnuvalarını da düzenleyen, Paralimpik Kış Oyunları’na ev sahipliği yaptı. 80 bin kişi kapasiteli Ulusal Pekin Stadı'nda bu yıl 13. kez gerçekleştirilen oyunlarda, 49 ülkeden 650’nin üzerinde sporcu yer aldı.

Pekin'deki oyunlara ülkelerindeki savaşa rağmen üst düzey performans gösteren Ukraynalı atletler damgasını vurdu. Ev sahibi Çin'den sonra en fazla madalya kazanan ülke Ukrayna oldu.

EVİ BOMBALANDI, BRONZ MADALYA KAZANDI

Alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, buz hokeyi, snowboard ve tekerlekli sandalye körling dallarının yer aldığı organizasyonda, 78 yarış düzenlendi.

Ukraynalı biatlet Anastasiia Laletina, babasının Ukrayna'da Rus birlikleri tarafından yakalandığını öğrendikten sonra geçen salı günü Pekin Paralimpik Oyunları'ndaki yarışmasından çekildi.

Ukraynalı biatlet Liudmyla Liashenko ise, Harkov'daki evinin bombalanarak yıkılmasından bir gün sonra bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

18 altın, 20 gümüş ve 23 bronz ile toplamda 61 madalya kazanan ev sahibi Çin'i, 11 altın, 10 gümüş ve 8 bronz ile toplamda 29 madalya kazanan Ukrayna takip etti. Kanada ise 8 altın, 6 gümüş ve 11 bronz ile toplamda 25 madalya kazandı ve oyunları 3. sırada bitirdi.

RUSLAR ALINMADI

Rusya'nın 24 Şubat sabahı Ukrayna topraklarında başlattığı askeri müdahale nedeniyle oyunlar, savaşın gölgesinde geçti.

IPC'nin aldığı kararla, Rus ve Belaruslu sporcular, “olimpiyat köyünde artan gerilim” gerekçesiyle oyunlara katılamadı.

Oyunlarda, Rusya'dan 71, Belarus'tan 12 sporcunun mücadele etmesi bekleniyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN