PFDK kararlarına Trabzonspor’dan '3 maymunlu' gönderme: Görmezler, duymazlar, bilmezler

PFDK kararlarına Trabzonspor’dan '3 maymunlu' gönderme: Görmezler, duymazlar, bilmezler

Fenerbahçe’ye verilen cezaların Süper Lig’e yansımayacak şekilde belirlenmesine Trabzonspor’dan tepki geldi. Bordo-mavililer, sosyal medya hesabından “Görmezler, duymazlar, bilmezler” paylaşımıyla PFDK’yı hedef aldı. Mourinho, Fred ve Mert Hakan, cezalarına rağmen Trabzonspor maçında sahada olacak.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) Fenerbahçe–Galatasaray derbisinin ardından verdiği cezalar tartışılmaya devam ederken, Trabzonspor’dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Bordo-mavili kulüp, sosyal medya hesabından “Görmezler, duymazlar, bilmezler…” notuyla yayınladığı görselde, dengesi bozulmuş bir terazi ve "üç maymun" figürü kullanarak, verilen cezalara tepkisini dile getirdi.

PFDK KARARLARI NE GETİRDİ?

PFDK, 2 Nisan 2025’te oynanan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçe’ye çeşitli cezalar verdi. Teknik direktör Jose Mourinho, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’a yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 3 maç men ve 292 bin 500 TL para cezası aldı.

Ancak cezanın 4 maçtan az olması nedeniyle Mourinho’nun, hafta sonunda Trabzonspor’a karşı oynanacak kritik Süper Lig maçında kulübede olacağı kesinleşti. Benzer şekilde, Fred (3 maç) ve Mert Hakan Yandaş (1 maç) da cezaları lig maçlarını kapsamadığı için Trabzonspor karşısında sahada olabilecek.

TRABZONSPOR CEZA SINIRINI HATIRLATTI

Trabzonspor cephesinin asıl tepkisi, cezaların Süper Lig müsabakalarına yansımayacak şekilde belirlenmiş olması. Bordo-mavililer, Mourinho ve oyuncuların hafta sonu oynanacak karşılaşmada görev yapabilecek olmasına göndermede bulunarak, kararların eşitlikten uzak olduğu imasında bulundu.

"Görmezler, duymazlar, bilmezler..." ifadesiyle sunulan paylaşımda yer alan bozuk terazi ve üç maymun görseli, adaletin taraflı işlediği algısına dikkat çekerken, sosyal medyada çok sayıda taraftarın tepkisini topladı.

FENERBAHÇE’YE TOPLAMDA 900 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA

PFDK ayrıca Fenerbahçe’ye taraftar olayları, basın toplantısına katılmama, sportmenliğe aykırı hareket ve ekipman kurallarına uymama gibi çeşitli gerekçelerle toplamda 900 bin 750 TL tutarında para cezası uyguladı. Yardımcı antrenörler Salvatore Foti ve Sandro Zufic’e 4’er maç, futbolcular Fred ve Mert Hakan’a ise 3 ve 1 maçlık men cezaları verildi. Ancak cezaların yalnızca kupa müsabakalarını kapsaması, kamuoyunda “stratejik ceza” iddialarını beraberinde getirdi.

TARTIŞMALAR SÜRÜYOR

PFDK’nın cezaları oy çokluğuyla aldığını ve kurulda bazı üyelerin Mourinho’nun hareketini "saldırı" olarak değerlendirmesi gerektiğini savunarak 5 maç ceza verilmesini önerdiği de resmi karara yansıdı. Tüm bu gelişmeler, özellikle şampiyonluk yarışında doğrudan etki edecek bir karşılaşma öncesinde cezaların “zamanlaması ve kapsamı” konusunda tartışmaların dozunu artırdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN