Red Bull takım patronu Horner yaptığı bağış sayesinde “Mercedes fabrikasına gezi” kazandı!

Red Bull takım patronu Horner yaptığı bağış sayesinde “Mercedes fabrikasına gezi” kazandı!

Red Bull Racing’in takım patronu olan Christian Horner, Londra’daki Autosport Ödüllerinde bir bağış etkinliğinde, en çok bağışı yapan isim oldu ve bu sayede Mercedes fabrikasına gezi kazandı.

Zamanında Red Bull adına yarışırken Daniel Ricciardo kamerayı alıp Mercedes garajına girmişti. Mercedes garajı beraberinde de fabrikası diğer takımlar tarafından her zaman merak edilen bir yer olmuştu zira kendileri 2014 yılından beri sporu domine ediyorlar. Autosport Ödüllerindeki bir bağış etkinliğinde ise en çok bağışı yaptığı için, Red Bull Racing takım patronu Christian Horner, Mercedes’in Brackley fabrikasına bir gezi kazandı. Yakında geziye katılacağı düşünülen Horner ise bu anı iple çekiyordur desek yalan olmaz herhalde!

RED BULL İÇİN GECE İYİ GEÇTİ

Horner, Pazar günü Londra’daki Grosvenor Hous’ta, Motorsport Network’ün ev sahipliğindeki Autosport Ödülleri’ne konuk olmuştu. Red Bull için güzel geçen akşamda, Red Bull’un 2021 sezonunda kullanmış olduğu RB16B yılın aracı seçilirken, Max Verstappen de yılın pilotu seçildi.

Fakat geceye damga vuran olay ödüller değil Horner’ın yaptığı bir bağıştı. Prestijli ödül töreninde geleneksel olarak bir bağış etkinliği düzenlendi, Horner’da en cömert bağışı yapan kişi oldu. 48 Yaşındaki takım patronu, ezeli rakipleri Mercedes’in fabrikasına yapılacak gezi için 4 bin pound bağış yaptı ve kimse bu teklifin üzerine çıkamadı.

YANINA YAKLAŞIK '20 KİŞİ' ALMAK İSTİYOR

RacingNews365’e konuşan Horner, yapılacak fabrika turu için yanına yaklaşık ’20 kişi’ almak istediğini söyleyerek de şaka yaptı.

Horner, “Evet, yanımda en az 20 kişi götürmek istiyorum! Adrian Newey (Red Bull Başmühendisi), kendim, teknik direktörümüz Pierre Wache ve muhtemelen üretim direktörümüz Paul Field da bizle gelmeli!” dedi.

"TEKLİFİM İYİ BİR AMAÇ İÇİNDİ"

Mercedes’in bütçe sınırı altında parasını nasıl harcadığını görmek için bu teklifi yaptığını söyleyen Horner, “Bu teklif elbette iyi bir amaç içindi! Gidip Mercedes’teki dostlarımızın bütçe sınırı altında paralarını nasıl harcadıklarını görmek ilginç olacak.” dedi ve gülümsedi.

Bu ziyaret ise Horner’ın rakip bir takımın fabrikasına yaptığı ilk ziyaret değil. Horner 2008 yılında da McLaren takım fabrikasını ziyarete gitmişti. Horner, “David Coulthard’ın daveti üzerine orada bulunmuştuk. Takım patronu Martin Whitmarsh da oradaydı.”

“PEK HOŞ KARŞILANMADIK!”

McLaren fabrika takımını ziyareti hakkında konuşan Horner, “Yanıma Adrian’ı almıştım ve elbette daha önce orada çalıştığı için nereye gitmesi gerektiğin çok iyi biliyordu. Fakat bana göstermek istediği yerlerde pek hoş karşılanmadık! Sonunda pazarlama ve elektronik departmanına geçtik ve çok iyi bir öğle yemeği yedik. Hepsi bu kadardı!” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN