Rıza Kayaalp ve eşi kimdir? Dördüncü kez dünya şampiyonu oldu

Rıza Kayaalp ve eşi kimdir? Dördüncü kez dünya şampiyonu oldu

Dünya Güreş Şampiyonası grekoromen stil 130 kilo finalinde Oscar Pino Hinds'i yenerek altın madalya kazanan milli sporcumuz Rıza Kayaalp, 4 kez grekoromen stilde dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk ve Türk güreşçi oldu. Peki Rıza Kayaalp ve eşi kimdir? Aslen nerelidir? İşte detaylar…

Kazakistan'da gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası'nın dördüncü gününde millî güreşçimiz Rıza Kayaalp, Kübalı Oscar Pino Hinds ile karşılaştığı rakibini yenerek; dünya 4’ncü kez dünya şampiyonu oldu. Peki Rıza Kayaalp kimdir, eşi kimdir, aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? Gelişmeler karar.com’da…

RIZA KAYAALP KİMDİR?

10 Ekim 1989’da Yozgat’ın Kavurgalı köyünde hayata gözlerini açan Rıza Kayaalp, ilkokul eğitiminin arkasından 2000’de Yozgat Güreş Eğitim Merkezi’nde (GEM) Mustafa Doğan, Aydın Dal ve Mustafa Başer gözetiminde Grekoromen Stilde güreşe merhaba dedi.

İlk uluslararası madalyasını Yıldızlar alanında 2005’te Arnavutluk Tiran kentinde 100 kiloda tüm rakiplerini geçerek Yıldızlar Avrupa Şampiyonu olarak kazanan Rıza Kayaalp, aynı sene Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübüne transfer olarak Olimpiyat Şampiyonu olan Mehmet Akif Pirim’in gözetimde sporda ve eğitim bölümlerinde hızla basamakları tırmandı. 2006’de liseden mezun olur olmaz Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazanarak bu okuldan da mezun olan Rıza Kayaalp, ilk Uluslararası madalyasını Yozgat GEM’de aldı.

19-09/17/riza-kayaalppjpgg.jpg

DÜNYANIN EN İYİ GÜREŞÇİSİ OLDU

Lise dönemlerinde ASKİ Güreş kulübüne transfer olan Rıza Kayaalp, ASKİ’de, Teknik direktörlük yapan Mehmet Akif Pirim ile birlikte çalışma fırsatı yakaladı. Çocukluğundan bu yana güreşin içinde olan Kayaalp, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında sayısız madalya alma başarısı gösterdi. Dünya Güreş Birliği tarafından dünyanın en iyi güreşçisi oldu.

19-09/17/riza-kayaalp-esi-zeynep-yilmaz-kim-qkfv.jpg

RIZA KAYAALP'İN EŞİ KİMDİR?

2019 yılında Zeynep Yılmaz ile hayatını birleştirdi. Kayaalp ve Yılmaz çiftinin nikâh şahitliğini de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Düğünleri ise millî sporcumuzun memleketi Yozgat'ta gerçekleşmişti. 

19-09/17/riza-kayaalpp.jpg

4’NCÜ KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleştirilen 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen stil 130 kiloda gümüş madalyanın sahibi olan Rıza Kayaalp, son olarak 2019 yılında Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kilo finalinde Kübalı Oscar Pino Hinds’i yenerek 4’ncü kez dünya şampiyonu oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELEFONU

Canlı yayında Rıza Kayaalp'i arayarak tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden de bir tebrik mesajı paylaştı: 

"Dünya Güreş Şampiyonası'nda 4. kez altın madalya kazanarak bizleri bir kez daha gururlandıran Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp'i gönülden tebrik ediyorum."

RIZA KAYAALP İLE İLGİLİ DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYIN

ÖDÜL VE BAŞARILARI

2007 Pekin Dünya Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası: Gümüş madalya

2008 Yaz Olimpiyatları birinci turu bay geçti. 2. turda Litvanyalı rakibi Mindaugas Mizgaitis'le 3-1 yenildi.

2009 Pescara Akdeniz Oyunları grekoromen stil 120 kg Akdeniz Şampiyonluğu.

2009 Tiflis Gençler Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası birinciliği.

2009 Ankara Dünya Gençler Güreş Şampiyonası grekoromen stil 120 kg Dünya Gençler Şampiyonu oldu.

2009 Herning Dünya Güreş Şampiyonası bronz madalya Türkiye'ye döndü.

28. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası 110 kg altın madalya.

2011 İstanbul Dünya Güreş Şampiyonası grekoremen stil 120 kg altın madalya.

2012 Belgrad Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen stil 120 kg altın madalya.

2012 Londra Yaz Olimpiyat Oyunları grekoromen stil 120 kg bronz madalya.

2015 Bakü Avrupa Oyunları grekoromen stil 130 kg altın madalya.

Letonya'nın başkenti Riga'da gerçekleştirilen şampiyonada final maçında Ukraynalı Oleksandr Chernetskyy ile karşı karşıya gelen Rıza Kayaalp, skor 2-2'yken rakibini tuşla yenerek, altın madalya aldı.

Rıza Kayaalp'in maç sonrası açıklamaları:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN