Ronaldo'dan tarihi gaf! Araplar tepkili: 200 milyon dolara transfer olduğu ülkenin adını bilmiyor!

Suudi Arabistan'ın Al Nassr kulübüne transfer olan Cristiano Ronaldo, düzenlenen törende yaptığı açıklamada tarihi bir gafa imza attı. Portekizli futbolcu, iki yıllığına gittiği ülkenin adını yanlış söyledi. İşte, Ronaldo'nun gafı...

İngiliz kulübü Manchester United ile sözleşmesinin feshedilmesinden sonra takımsız kalan Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan ekibi Al Nassr ile yıllık 200 milyon dolarlık rekor transfer anlaşması imzaladı.

ronaldo-arabistan.jpg

RONALDO'DAN TARİHİ GAF

İmza töreni için Suudi Arabistan'a giden Ronaldo, yeni takımının ev sahibi ülkesi Suudi Arabistan'da düzenlenen basın toplantısında, "Güney Afrika'ya gelmek kariyerimin sonu değil" diyerek yeni kariyerindeki ilk gafı yaptı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Ronaldo bu sözleri sarf ederken arkasında, "Suudi Arabistan'a hoş geldin" yazısının olması dikkat çekti. Suudi yetkililer Ronaldo'nun gafını düzeltmedi.

ronaldo-suudi-arabistan.jpg

ÜLKENİN ADINI YANLIŞ SÖYLEDİ

Öte yandan Ronaldo'nun Suudi Arabistan'ı Güney Afrika'yla karıştırması, Güney Afrika basınında 'çarpıcı bir gaf' olarak değerlendirilirken futbol editörü Jonty Mark, "Suudi Arabistan (Saudi Arabia) ve Güney Afrika'nın (South Africa) baş harfleri aynı olsa da Ronaldo'nun ilk basın toplantısında yeni takımının ülkesini doğru telaffuz edememesi tuhaf" dedi.

ronaldo-hangi-takima-transfer-oldu.jpg

SEVGİLİSİYLE AYNI EVDE YAŞAMASI KRİZE NEDEN OLDU

Ronaldo, transfer olduğu Suudi Arabistan'a yerleşmeyi sürdürürken 'ev' krizi yaşandı.

Şeriat kanunları gereği evli olmayan çiftlerin aynı evde yaşamasına izin verilmezken, 6 yıldır beraber olan ve 3 çocuğu olan Ronaldo ile hayat arkadaşı Georgina Rodriguez'in arasında resmi nikah bulunmuyor.

Kral Abdülaziz'e giden kulüp yetkilileri, daha sonra 'ev' krizinin çözüldüğünü açıkladı.

ronaldo-ve-ailesi.jpg

BEŞ DÜNYA KUPASI'NDA GOL ATAN TEK FUTBOLCU

Sporting Lizbon altyapısında yetişen 37 yaşındaki Ronaldo, daha sonra Manchester United, Real Madrid ve Juventus formaları giydi. 2021'de Manchester United'a dönen Portekizli futbolcunun sözleşmesi, teknik direktör Erik ten Hag ile yaşadığı anlaşmazlıkların ardından geçen ay feshedildi.

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü 5 kez kazanan Ronaldo, 5'i UEFA Şampiyonlar Ligi, 7'si İngiltere, İspanya ve İtalya liglerinde şampiyonluk olmak üzere 30'dan fazla kupa sevinci yaşadı.

Kariyerinde 800 gol barajını aşan ve 5 Dünya Kupası'nda gol atan tek oyuncu olan Ronaldo, Portekiz Milli Takımı formasıyla çıktığı 196 maçta 118 kez fileleri havalandırdı.

ronaldo-hangi-takimda.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN