Rumlar, 45 yıl sonra atanan Türk hakeme itiraz etti

Rumlar, 45 yıl sonra atanan Türk hakeme itiraz etti

Rum APOEL Futbol Kulübü, deplasmanda oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçını yönetecek Türk hakem Halis Özkahya'ya ve yardımcılarına itiraz etti. UEFA itirazı kabul ederken, Rum basını 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra ilk kez bir Türk hakemin APOEL maçına atandığını yazdı.

UEFA, Rum APOEL Futbol Kulübü'nün siyasi gerekçeler öne sürerek yaptığı Türk hakem itirazını kabul etti ve maça İtalyan hakemler atadı.

NTV Spor'un haberine göre, Kıbrıs Rum kulübü APOEL, Perşembe akşamı Lüksemburg'ta yapılacak karşılama öncesinde maçın Türk hakemi Halis Özkahya ile yardımcı hakemler Ceyhun Sesigüzel ve Ekrem Kan için UEFA'ya itiraz başvurusunda bulundu. UEFA'nın, APOEL'in 1974 Kıbrıs Barış Harekatı üzerine kurgulanan siyasi itirazını kabul ederek Avrupa ligi karşılaşması olan Dundelange-APOEL maçına İtalyan Hakem Gianluca Rocchi'yi atadı.

45 YIL SONRA TÜRK HAKEM ATANDI

Rum basını 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra ilk kez bir Türk hakemin APOEL maçına atandığına da dikkat çekti.

APOEL açıklamasında "Türk hakemlerinin, 1974'ten sonra ilk kez takımımızın maçına atanması talihsizliktir, bununla birlikte UEFA'nın değişiklik talep ettiğimiz nedeni anlayışla karşılamasından dolayı da mutluyuz" denildi. Açıklamada Rum futbol federasyonu başkanına da teşekkür edildi.

APOEL Basın Sözcüsü Nektarios Petevinos, UEFA'nın daha önce hiçbir Türk hakemi Rum maçlarına atamadığına işaret ederek bu defa yapılan atamanın düşündürücü olduğunu söyledi.

Kendi ifadesiyle Kıbrıs'ta bir işgal sorunu olduğunu iddia eden kulüp sözcüsü, "UEFA benzer sorunlar olan Rusya ve Ukrayna gibi ülkelere de hassasiyet göstermiştir" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN