Şampiyonluk Onun Kararı Yüzünden El Değiştirmişti! Michael Masi Sonunda Sessizliğini Bozdu...

Şampiyonluk Onun Kararı Yüzünden El Değiştirmişti! Michael Masi Sonunda Sessizliğini Bozdu...

2021 Formula 1 sezonunda Mercedes ve Red Bull arasında hem pist hem de pist dışında oldukça sert bir şekilde geçen şampiyonluk mücadelesinde yarış direktörü Michael Masi, yaptığı hatalar ve imzasını atmış olduğu skandallarla eleştiri yağmurlarına tutulmuş daha sonrasında da soruşturma geçirmesinin ardından görevinden alınmıştı. Masi, geçen o zorlu günlerin ardından ise bugün sessizliğini bozdu.

Yarış direktörü Michael Masi, 2021 Formula 1 sezonunda özellikle de son yarış olan Abu Dhabi'de büyük bir skandala imza atarak güvenlik aracı kurallarına uymayıp şampiyonluğun el değiştirmesine sebep olmuştu.

adhabi.jpg

Verdiği hatalı karar Lewis Hamilton'un şampiyonluğuna mâl oldu

Masi bu yarışta, normal şartlarda Lewis Hamilton'un kazanmış olması ve son yarış Abu Dhabi'de şampiyonluğunu ilan etmesi gerekirken Masi tarafından verilen hatalı karar yüzünden Max Verstappen'e geçilmiş ve Mercedes markalar şampiyonasını kazansa da Lewis Hamilton 8. dünya şampiyonluğunu verilen bu karar sayesinde kaybetmişti. Bu yarışın ardından ise Masi çok büyük eleştiriler almış ve en az iki kuralı yanlış uyguladığı gerekçesiyle görevi askıya alınmış daha sonrasında ise, Şubat ayında yarış direktörü görevinden alınmıştı.

72.jpg
"Eski Ralli pilotu, şimdiki FIA Başkanı Mohammed bin Sulayem"

Sulayem Hamilton'a konuyu detaylı bir şekilde inceleyecekleri sözünü verdi

Ortalığın bir nebze yatışmasının ardından, eski Ferrari takım patronu Jean Todt'un yıllarca yönetmiş olduğu FIA Başkanlığı görevine Mohammed Ben Sulayem'in getirilmesi üzerine Sulayem bu konunun çok sıkı bir takipçisi olacaklarını ve resmi olarak bir açıklama yapılmamış olsa da, kısacası ne yapıp ne edip Hamilton'un gönlünü alacakları iddia edilmişti.

Son turda verilen hatalı karar şampiyonanın kaderini değiştirirken Temmuz ayının başlarında FIA ile bağlarını tamamen kesen Masi çok zor günler geçirdiğini söylemişti ve o röportajda sessizliğini bozmuştu.

masi.jpg

"Dünyanın en nefret edilen insanı gibi hissettim"

Masi sezon boyunca verdiği hatalı kararlar ve özellikle de Abu Dhabi yarışı hakkında, "Dünyanın en nefret edilen insanı gibi hissediyordum, hatta 'seni ve aileni öldürmeye geliyoruz' şeklinde ölüm tehditleriyle dahi karşılaştım."

"Bilinen tüm hakaretleri işittim"

"Aldığım mesajlar şok ediciydi: ırkçı, küfürbaz, aşağılık gibi tanımlamalar içermektelerdi. Yeryüzündeki tüm lakapları işittim."

"Mesajların ardı arkası halen kesilmedi. Sadece Facebook'tan değil, profesyonel bir iş platformu olması gereken LinkedIn'den de benzer mesajlar alıyorum. Tacizin türü aynı, ortamı farklı." dedi.

İyi niyetle hareket ettiği kanısına varıldı

Abu Dhabi'deki yarışla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürüten FIA, Masi'nin "iyi niyetle" hareket ettiğine ve alınan kararların bir "insan hatası" olarak kabul edilebileceğine yönelik tespitlerde bulundu.

FIA'nın nihai kararının kendisini fiziksel olarak etkilediğini belirten Masi, mental açıdan daha çok etkilendiğini ve ne ailesiyle ne arkadaşlarıyla vakit geçirmek için arzusunun kalmadığını da ekledi.

Masi, "Yaşananlar beni çok daha güçlü bir insan yaptı, yine de yalnız kalmak istedim, bunu atlatmak çok zordu." yorumlarında bulundu.

tw.jpg
"Hatalı karara itiraz eden Mercedes takım patronu Toto Wolff, Masi'den 'Buna otomobil yarışı deniyor Toto.' cevabını aldıktan sonra"

FIA kendisini affetmiş olsa da fanlar onu affetmedi

FIA tarafından Masi'nin özellikle de son yarıştaki kararlarında aslında 'iyi niyet' ile hareket ettiği kanısına varılırken motor sporları severleri ise bu kararlardan pek tatmin olmadı. Masi sezon boyunca hem Mercedes hem de Red Bull tarafına yaramış olan belli başlı şaibeli kararlar vermişti ve bu kararların sonuncusu ise Abu Dhabi'de patlayan, güvenlik aracı arkasında verilen ve şampiyonanın kadederini değiştiren karardı.

Aynı zamanda soruşturmanın açılmasına ve Masi'nin yarış direktörlüğü görevinden alınmasına da sebep olan o Abu Dhabi yarışındaki karar, kuşkusuz bir şekilde motor sporları tarihinde yapılmış olan en büyük skandalların arasında yer alacak.

1-001.jpg

Max şampiyonluğu hak etti fakat Abu Dhabi'yi o kazanmadı

Öte yandan yapılan bu eleştiriler ve ithamlar ise bir dönem Max Verstappen'in Mercedes dominasyonunu durdurduğu şampiyonluğuna gölge düşürecekmiş gibi görünse de işler öyle olmadı ve Max'in şampiyonluğu, hak edilen bir şampiyonluk olarak görüldü. Sezon genelinde aslında kendini kanıtlamış olsa da aradaki küçük puan farkı nedeniyle Abu Dhabi'de şampiyonluğu kaybedebilirdi. Birçok otoriteye göre Max şampiyonluğu kazanmıştı fakat Abu Dhabi yarışı Lewis Hamilton'un hakkıydı ve Hamilton'un hakkı o yarışta yenmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN